Obres

Diputació invertirà 600.000 euros en la rotonda del punt negre de Cansalades en Benitatxell

S'estima que els treballs comencen en 2024 i que tinguen un termini d'execució de sis mesos
Encreuament on es construirà la rotonda en el terme del Poble Nou de Benitatxell / Redacció

Els tràmits per a la construcció d’una nova rotonda en el punt negre de Cansalades, en el creuament de la CV-740 i la CV-747 entre El Poble Nou de Benitatxell i Xàbia, avancen a bon ritme. Després que la Diputació d’Alacant confirmara en maig de 2022 la reserva de finançament per a la redacció del projecte, aquest ja està llest i ja es coneix la inversió que haurà d’efectuar l’ens provincial: el document determina que cal gastar 587.016 euros.

El projecte ja ha sigut aprovat provisionalment per la Diputació i s’ha exposat al públic. Una vegada compte amb l’aprovació definitiva, es procedirà a l’expropiació dels terrenys contigus i, seguidament, a la licitació de l’obra. Es estima que els treballs comencen en 2024 i que tindran un termini d’execució de sis mesos.

La posada en marxa de la glorieta suposarà l’ampliació de la calçada en el tram on es creua la carretera que va a Xàbia des de Benitatxell i el Camí Cansalades. La glorieta comptarà amb diverses sortides, tant per a les principals vies de circulació com per a les partides rurals més pròximes.

“Tots coneixem perfectament el creuament de Cansalades amb la carretera de Xàbia. Sabem la quantitat d’accidents que, per desgràcia, s’han produït, i sabem de la necessitat urgent que representa per al nostre poble poder tindre la infraestructura correcta perquè deixe de ser un punt negre de les nostres carreteres”, ha assenyalat l’alcalde, Miguel Ángel García.

La millora d’aquest accés ha estat reivindicada a El Poble Nou de Benitatxell durant molts anys. De fet, la Diputació ja havia planificat una actuació a gran escala per millorar aquest tram de la carretera, que discorre entre la carretera de Benitatxell fins al creuament del Camí Cabanes de Xàbia i té una longitud d’aproximadament 5 km. No obstant això, gràcies a la proposta de l’actual equip de govern (Més Benitatxell) de separar aquesta obra de la rotonda del projecte gran, l’actuació ha encaixat en el Pla Especial de Millora d’Accessos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *