Política

L’equip de govern de Dénia explica els canvis en el finançament dels actes festers

Els convenis anuals amb la JLF i la FEMMICC s'incrementen en uns 6.000 € i les subvencions a entitats festeres passen de 16.000 a 35.000 €
Representants de l'equip de govern / Ajuntament Dénia

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, i el regidor de Festes, Raúl García de la Reina, han explicat este matí en roda de premsa els canvis en el finançament de la Junta Local Fallera i la FEMMICC. Mesures que tenen com a objectiu, ha assenyalat el responsable de Festes, “optimitzar recursos i contindre el creixement de les despeses en l’àmbit fester”, ja que l’any passat, per exemple, a més dels 130.000 € conveniats amb la JLF, l’ajuntament va gastar 92.000 més en actes fallers; i 55.000 € més, en el cas de la FEMMICC, respecte al conveni de 33.000.

De les converses amb les dos entitats, “perfectament conscients d’este creixement excessiu de despeses”, va sorgir la proposta de prescindir de la carpa que munta el consistori a Torrecremada per a acollir el Sopar de Germanor faller i el del Mig Any de Moros i Cristians.

El vicealcalde, Rafa Carrió, ha insistit que “una despesa anual de 32.000 € per a dos nits no resulta coherent ni efectiva per a aconseguir a mitjà termini el que vol este govern: un espai fester en condicions. Volem deixar de posar pegats a una manca, per a posar-nos a treballar en oferir una solució digna”.

“Eixe projecte”, ha recordat Carrió, “és una forta aposta reflectida en el punt 15 del full de ruta del nostre equip de govern i ja estem treballant; en primer lloc, cal gestionar el sòl necessari per a la construcció d’un espai multifuncional i polivalent per a la festa”.

Un segon canvi anunciat a Falles i Moros i Cristians és l’exigència legal que l’ajuda municipal per a costejar les diferents despeses corrents (arena per a la ‘va plantar’, servici d’ambulància per a les ‘mascletaes’, entre altres) siguen només•licitades per alguna mena de procediment de concurrència.

“Els ajuntaments, per Llei, estem sotmesos a auditories regulars externes, més les internes, i tots els tècnics ens insistixen en este punt: qualsevol entitat ha de complir amb la concurrència”, ha explicat l’alcalde.

“Les administracions no podem assumir despeses d’entitats si no és via conveni o mitjançant la convocatòria de subvencions”.

Finalment, els tres representants del govern municipal han coincidit a posar en relleu que, “més enllà de polèmiques artificials i intents de manipulació política”, el compromís amb les entitats festeres de la ciutat “d’este govern progressista i dels anteriors és inqüestionable”, i així ho demostra l’increment de l’import dels convenis i de la partida de subvencions, a més dels molts actes extraordinaris que ha finançat l’ajuntament, com el comiat a Dénia de les Falleres Majors de la Comunitat i la nova processó cívica dels Moros i Cristians.

“Tenim molt clara la gran aportació cultural, festiva i turística de tots dos festes a la nostra ciutat, per això no hem parat de treballar per projectes de futur, com el Museu de la Festa, les obres del qual comencen el dia 11, o eixe espai fester permanent i multifuncional que Dénia necessita”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *