Política municipal

El nou IES de Calp supera els 12 milions d’euros de pressupost

El ple ordinari de desembre aprovarà el projecte bàsic i d'execució d'aquesta nova infraestructura educativa

El ple ordinari del mes de desembre de l’Ajuntament de Calp té com a punt més destacat l’aprovació del projecte bàsic i d’execució del nou Institut d’Educació Secundària per un import de 12.313.569’84 €.

El projecte, redactat pels arquitectes Miguel San Juan i Pablo Peñín, planteja el centre en forma de “L” al voltant d’una plaça pública. S’estableixen tres espais: el destinat a les aules de FP, el de les aules de secundària i batxillerat i l’àrea d’administració i sales multiús (cafeteria, biblioteca, etc.), de manera que es podrà accedir de manera independent a cada un d’aquests espais. Es tracta d’una peça longitudinal per adaptar-se a l’orografia de la parcel·la caracteritzada per un important desnivell, per això el centre s’organitza amb escales respectant l’entorn i creant un impacte visual agradable.

En cada nivell s’ubiquen els 3 accessos amb porxo a l’institut i les zones de pati i zona esportiva. Des de la plataforma s’accedeix al pati de jocs per recorreguts adaptats i una escala tendida. El gimnàs s’ubica a la zona més baixa per reduir l’impacte de la seva altura. La resta de la zona esportiva també es desenvolupa en la cota més baixa i compta amb vestuaris, lavabos, magatzems que connecten directament amb el gimnàs. Els arbres de gran port s’ubiquen al sud del col·legi abraçant el conjunt.

Es plantegen una sèrie de rampes que connecten amb les plataformes i permeten salvar les barreres arquitectòniques. Els desnivells permeten miradors a mitges altures, permeten separar la zona d’horts urbans i al mateix temps disposar de graderies sobre les pistes.

El programa de necessitats es desenvolupa en 3 unitats funcionals, 20 de secundària i 6 de batxillerat. En primer pis s’ubiquen les aules de batxillerat i en planta baixa i es desenvolupen les d’Educació secundària (ESO). Les aules de docència es distribueixen les aules complementàries, d’informàtica, música, taller com a suport de les primeres en diversos nivells orientades als patis. L’àrea d’administració es situa pròxima al Hall. Juntament amb la cuina es situa l’àrea de serveis i instal·lacions.

Per als cicles formatius es planteja una edificació amb accés independent però unit formalment al centre. En l’accés es situa la consergeria i els despatxos de l’AMPA que donen pas a la zona de FP i al batxillerat i secundària. L’aula polivalent i la cafeteria es situen al costat de l’accés. Es plantegen de forma que tenen la possibilitat d’ampliar la sala en ocasions especials mitjançant la incorporació de la pròpia cafeteria.

El nou centre es construirà sobre una parcel·la municipal de 16.251,16 m² del polígon de Gargasindi i comptarà amb una superfície útil construïda de 9.344 m² i 8.365 m² més de superfície a l’aire lliure amb pistes esportives, zona de jocs i hort escolar. Aquesta obra es troba dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

L’esborrany d’aquest projecte ja va ser presentat fa uns mesos a la comunitat escolar i es va establir un període per a realitzar aportacions. Un cop aprovat el projecte en el ple des de l’Ajuntament es pretén agilitzar tots els terminis perquè el segon institut siga una realitat el més prompte possible.

La regidora d’educació, Mariola Mulet, ha destacat que “aquest és un pas més dins d’un projecte que ha sigut molt complicat i extens en el temps, tot i la necessitat que té. Anem a agilitzar tots els tràmits administratius, ja que per al govern és prioritari. Vull agrair a les famílies i docents la seua paciència i esperem que el nou IES siga una realitat molt prompte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *