Recursos Hídrics

Josep Lluis Henarejos: “Si no plou fins a primavera, entrarem en situació d’alerta per sequera”

Entrevista, a Dénia FM, amb el director gerent de Amjasa, l'empresa municipal d'Aigües de Xàbia

El director gerent de Amjasa, l’empresa municipal d’Aigües de Xàbia, Josep Lluis Henarejos ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, en este primer dia del mes de desembre.

En matèria de recursos hídrics, Henarejos ha ressaltat que la Marina Alta és un dels llocs, de la Comunitat Valenciana, on més empreses públiques d’aigua hi ha. A més de Xàbia, Benisssa o Gata de Gorgos, apuntant que “els pobles s’estan animant”, com Pedreguer i Ondara que també “estan pensant-se també a passar-se a la gestió pública”.

En esta època de sequera en la qual ens trobem immersos, ha assenyalat que, precisament, esta comarca és la “demarcació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que més entra en sequera”. Davant esta situació, la planta dessalinitzadora de Xàbia és un segur, ha apuntat, enfront d’esta sequera. De cara als pròxims mesos, indica que, segons els informes de la CHJ, si no plou abans de cap d’any “entrarem en situació de prealerta, i si no plou fins a primavera entrarem en situació d’alerta”.

En este sentit, no hi ha hagut problemes en el proveïment d’aigua durant l’estiu, ja que a més dels pous propis de Xàbia també compta amb la planta dessalinitzadora. Sobre aquest tema, Henarejos ha assenyalat que “no podem esperar sempre de la pluja”, a Xàbia “tenim mecanismes i podem ser solidaris amb altres municipis” i eixa “combinació entre pous i dessaladora”, els permet “mantindre més l’aqüífer”. La dessaladora, ha subratllat, “pot cobrir el 100% del subministrament”.

També s’ha pronunciat sobre la gestió directa del servici de sanejament, que l’Ajuntament xabiero va aprovar cedir, a la fi de l’any passat, a Amjasa, per a conéixer en quin punt es troba. Així com, en algunes campanyes dutes a terme per l’empresa com la de ‘proaixeta’. Henarejos defén la qualitat de l’aigua del municipi. I del pla de digitalització del cicle urbà de l’aigua. El director gerent ressalta que els objectius són dos: d’una banda, ser més eficients, i, per un altre, donar millor atenció als abonats.

La implicació de l’empresa municipal amb el canvi climàtic, amb estació fotovoltaica o la mobilitat elèctrica entre altres aspectes, ha sigut un altre dels temes abordats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *