Seguretat Ciutadana

La Policia Local d’Ondara s’incorpora al Sistema Integrat de Gestió Operativa

L'objectiu és donar autonomia als agents locals perquè no depenguen de tercers en l'accés a la informació i guanyar en temps i agilitat
Junta Local de Seguretat d'Ondara / Redacció

La Policia Local d’Ondara s’incorpora al Sistema Integrat de Gestió Operativa, Anàlisi i Seguretat Ciutadana.

Este és un dels punts abordats en l’última Junta Local de Seguretat, celebrada en el saló de plens de l’edifici consistorial. El SEGUISC és una plataforma d’informació telemàtica amb la qual els agents de la Guàrdia Civil i d’altres Cossos de Seguretat, en este cas la Policia Local d’Ondara, poden consultar dades en temps real dels ciutadans per a actuar en conseqüència; un sistema que se suma a altres estratègies encaminades a conèixer de manera immediata l’historial d’un potencial infractor o delinqüent. L’objectiu és donar autonomia a l’agent perquè no depenga de tercers en l’accés a la informació, guanyar temps i agilitat. Entre les funcionalitats ja operatives d’esta aplicació estan les consultes de persones i vehicles (requisitòries en vigor, expedients relacionats amb mesures cautelars interposades per un jutjat de violència de gènere, ordes d’allunyament etc.). També la consulta d’antecedents, tant de bases de Guàrdia Civil com de la resta de Cossos Policials, i dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a accedir a la informació sobre un vehicle i el seu titular.

Un altre assumpte abordat era el Pla de Seguretat i Coordinació de la Policia Local d’Ondara i el Lloc Principal de la Guàrdia Civil del Verger.

La Junta Local de Seguretat va estar presidida per l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Secretari General de la Subdelegació del Govern a Alacant, José Antonio Cuadros. En la junta van participar el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, i l’Oficial de la Policia Local responsable de VIOGEN, Desi Torres; així com representants de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant; de la Caserna de la Guàrdia Civil de Calp, Tinent Coronel Jerònim Pacheco Polo; i de la Caserna del Verger, Sergent Cristóbal Contreras Cores. Per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències van participar la Inspectora – Cap Provincial, Maria Luisa Rodríguez Barriada; i l’inspector Cap Operatiu, José Antonio Fernández de la Propietària. Pel CL de Dénia va participar en la Junta de Seguretat d’Ondara el Sotsinspector Cap Brigada Estrangeria i Davanteres, Jesús Hernández Martín.

Ramiro insistia, també, en la importància de la coordinació i col·laboració de les diferents forces de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *