Nadal

Els alumnes del CEE Raquel Payà decoren l’arbre de Nadal de l’hospital de Dénia

També s'ha fet entrega a la Direcció d'Infermeria d'un vídeo "making off" amb tot el procés creatiu dels alumnes
L'arbre de l'Hospital de Dénia adornat per l'alumnat del CEE Raquel Payà / Redacció

Una vintena d’alumnes del Col·legi d’Educació Especial Raquel Payà de Dénia s’han donat cita a l’Hospital de Dénia per adornar l’arbre de Nadal, situat a l’entrada principal del centre sanitari. Aquesta iniciativa, coordinada per la Direcció d’Infermeria del Departament de Salut de Dénia -DSD-, s’afegeix a la col·laboració contínua entre l’Hospital de Dénia i el centre educatiu, que compta amb un suport permanent d’Infermeria.

Els alumnes, que han arribat cap al migdia en autobús amb la col·laboració del vehicle adaptat de Creu Roja Dénia, han engalanat l’arbre amb els treballs que han estat realitzant al col·legi al llarg de les últimes setmanes.

L’esdeveniment ha sigut acollit amb molt d’entusiasme tant pels professionals sanitaris com pels propis estudiants, els quals s’han mostrat satisfets per contribuir a la creació d’un entorn festiu i acollidor per a aquelles persones que passen temps a l’hospital durant les festes nadalenques.

A més, la direcció del CEE Raquel Payà ha fet entrega a la Direcció d’Infermeria d’un vídeo “making off” amb tot el procés creatiu dels alumnes. D’altra banda, la responsable de l’Aula Hospitalària ha regalat als alumnes del col·legi d’Educació Especial els treballs que els pacients pediàtrics han anat elaborant en els últims mesos durant el seu ingrés hospitalari.

Per a la Directora de Cures i Serveis del DSD, Natalia Casado, “l’acció té lloc a escasses dates de la recent celebració del Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional i reforça el compromís de la nostra Organització amb la inclusió i la col·laboració comunitària”.

Recordem que el centre d’atenció telefònica de l’Hospital, de la Fundación DKV Integralia, està atès íntegrament per professionals amb diferents discapacitats i persones amb malalties cròniques degeneratives.

Pla de Diversitat Funcional

El Departament de Salut de Dénia va posar en marxa en 2022 un ambiciós Pla d’Atenció a la Diversitat Funcional greu amb la finalitat de millorar l’experiència d’aquests pacients.

Entre els seus objectius destaca la disminució del temps d’espera entre l’arribada del pacient al centre i el moment de la visita amb el personal sanitari, facilitar l’acompanyament del pacient pel cuidador principal, sempre i quan la situació clínica ho permeti; així com salvar barreres de comunicació.

Per a la seua posada en marxa, es van adquirir diferents elements facilitadors per a pacients amb diversitat funcional visual, auditiva, motora i cognitiva, entre els quals destaquen: un sistema d’amplificació de so, disponible en els taulells principals del centre sanitari i un sistema de videointerpretació, que tradueix el llenguatge sordmud.

A més, el centre hospitalari disposa d’habitacions adaptades per a pacients amb obesitat mòrbida, cambiadors adaptats, ascensors amb pulsadors en llenguatge braille, places d’aparcament reservades prop de les entrades principals, taules a la cafeteria adaptades per a usuaris en cadira de rodes i la possibilitat de fer el check-in des del mòbil amb l’aplicació del Mostrador Virtual MS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *