Nadal

Marta Gascó: “En Nadal hem de comprar amb el cap, igual que la resta de l’any”

Entrevista, en el 'primer café' de Dénia FM, amb les responsables de l'OMIC de Dénia sobre consells de cara a les compres nadalenques
La regidora de l'OMIC a l'Ajuntament de Dénia, Marta Gascó, i la responsable de l'OMIC, Verónica Fuster / Miriam Pagán

Planificar, fer una llista prèvia abans d’anar a comprar o marcar-nos un pressupost i ajustar-se al mateix. Són alguns dels consells generals i bàsics de cara a aquestes compres de cara al Nadal. I és que amb l’arribada d’aquestes dates s’incrementen de forma considerable les compres i es produeix un augment significatiu del consum.

Motiu pel qual, han visitat el ‘primer cafè’ de Dénia FM, Marta Gascó, la regidora de l’OMIC de l’Ajuntament de Dénia, i Verónica Fuster, responsable d’aquesta Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, per a oferir una sèrie de consells en aquestes dates.

Gascó ha incidit en que “en Nadal hem de comprar amb el cap, igual que la resta de l’any”, fer-se una previsió del que es necessita, tant en matèria d’alimentació com en regals i joguets, i fer-se un pressupost “i no passar-nos del mateix”, ha apuntat Fuster, qui a més ha convidat a realitzar les compres en els comerços locals, els de proximitat, i el Mercat Municipal.

Quant a les compres en línia, la importància de comprar en pàgines de confiança, que oferisquen la seua informació legal, i també algun telèfon o forma de contacte, ha assenyalat la regidora, per a “intentar contactar amb l’empresa i conèixer quina facilitat ofereixen de respondre o no”. Al que Fuster ha recordat que en les compres en línia, en cas de devolucions, l’empresa està obligada a tornar els diners, encara que cal fixar-se en la “lletra menuda”, en les condicions, ja que pot ser que les despeses de transport corren a càrrec del consumidor. Quant als terminis de devolució del producte, són de 14 dies mínim, ha manifestat.

Per contra, en els establiments físics cal assegurar-se de les condicions de devolució, ja que els comerços no estan obligats a tornar els diners, es pot donar un val, o canviar per un altre producte.

També han recalcat la importància de guardar-se el tiquet o la factura de compra, per a poder exercir el dret a una reclamació o de garantia.

En el cas de la compra de dècims de loteria de Nadal de forma compartida, la responsable de l’OMIC de Dénia recomana fer una fotocòpia perquè així es contempla el número i la sèrie amb la qual es juga, per a evitar problemes posteriors. A més de deixar constància en cas de robatori a l’hora d’interposar una denúncia. També es poden utilitzar les noves tecnologies com la foto per WhatsApp o per correu electrònic, ha apuntat Gascó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *