Igualtat

Ondara llança la campanya ‘Passaria la seua relació de parella la ITV d’Igualtat?’

Les parelles hauran de passar la Inspecció de Tasques de la Vivenda, omplint un qüestionari en línia.
Moment de la presentació de la campanya d'Igualtat a l'opinió pública. / Redacció

Realitzar una revisió de parella en matèria d’igualtat és un dels objectius de la campanya que posa en marxa l’Ajuntament d’Ondara, sota el cridaner títol ‘¿Passaria la seua relació de parella la ITV (Inspecció de Tasques de la Vivenda) d’igualtat?‘, dissenyada per l’agència Sapristi Decom.

Aquesta iniciativa de les regidories d’Igualtat, dirigida per Nerea Mallol, i Joventut, de Jordi Ruiz-Orejón, està finançada amb els fons del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat. L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha destacat l’estreta col·laboració de totes dues regidories, dues àrees que, ha afegit, apliquen de forma conjunta els fons d’aquests plans corresponsables. D’altra banda, Mallol ha volgut destacar que, amb iniciatives com aquesta, el que es pretén és “fomentar la igualtat, seguir treballant la corresponsabilitat i fer del nostre poble igualitari”.

Objectius

Aquesta campanya té dos objectius principals. D’una banda, realitzar una revisió de parella en igualtat. D’altra banda, animar la gent a assistir al taller presencial el divendres 15 de desembre, a les 19:30 hores, a l’Espai Jove d’Ondara. Abans que les parelles assistisquen al taller presencial, hauran de passar la ITV (Inspecció de Tasques de la Vivenda en parella), en la qual es valorarà mitjançant un qüestionari en línia (https://itvigualtat.com/) el resultat de la seua igualtat de parella, per a després convidar-les a assistir al taller.

Segons ha explicat Mallol, la campanya persegueix com a objectiu “la conscienciació sobre corresponsabilitat destinada a les famílies, i principalment, destinada als homes”. La campanya té tres finalitats principals, a més de crear conscienciació: recollir dades sobre com és la corresponsabilitat a Ondara mitjançant un formulari (amb vista a elaborar el futur Pla de Corresponsabilitat d’Ondara); difondre i que les famílies puguen descarregar la Guia d’Igualtat que s’ha elaborat per part de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara (que es podrà descarregar en contestar el qüestionari en línia); i, finalment, convidar a la participació del taller sobre corresponsabilitat i masculinitats, que se celebrarà el pròxim divendres 15 de desembre a les 19:30 hores a l’Espai Jove d’Ondara, com a primer encontre de debat i participació per a poder parlar d’aquests temes.

Per a aquesta campanya s’ha posat en marxa el lloc web https://itvigualtat.com/. A més, s’han creat uns objectes de merchandising que es repartiran el 15 de desembre en el taller a l’Espai Jove d’Ondara, i també es realitzaran sorteigs del merchandising en xarxes socials i entre les persones que realitzen el qüestionari: davantal, tote-bag, imant, bullet journal i un carro de la compra sota el lema «La igualtat sobre rodes». La campanya també tindrà presència a ràdio i a xarxes socials, on el contingut es focalitzarà a que les parelles revisen el seu estat d’igualtat per convidar-les al taller, amb contingut en diversos formats: stories, posts i reels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *