Nadal

Pego viu el Nadal amb sorpresa inclosa

La programació es desenvolupa del 19 de desembre de 2023 al 5 de gener de 2024
La regidora de Festes de Pego és Anna Llopis / Redacció

La programació de Nadal, organitzada per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego, arriba amb sorpreses. Aquesta s’ha programat per al pròxim dimarts 19 de desembre, sense que l’edil de l’àrea, Anna Llopis, hagi volgut revelar molts detalls.

La responsable municipal ha assenyalat que “es tracta d’una actuació entorn de la música que comptarà amb la col·laboració d’Acció Urgent”, afegint que “només diré que serà un acte espectacular. No vull donar molts detalls perquè volem que siga una sorpresa pels veïns i veïnes, als quals convidem a participar acudint a la Plaça de l’Ajuntament a les 19 hores amb una espelma”.

El 23 de desembre, des de les 16 hores fins a les 20 hores, a la Plaça del Mercat, tindrà lloc la primera jornada d’entrega de cartes a Papa Noel. Una cita ineludible per als més menuts i menudes. La tarda, a més, estarà amenitzada amb jocs i castells inflables. Aquesta programació es repetirà també l’endemà, vespra de Nadal, de 11 a 14 hores, també a la Plaça del Mercat.

El mateix dia, a les 11.30 hores, l’Orfeó de Pego i la Colla de Dolçainers i Tabalaters ‘la Clandestina’ deleitaran als veïns i veïnes amb un concert nadalenc itinerant pels carrers principals del municipi.

Ja el 31 de desembre, a les 11.30 hores els xiquets i xiquetes del municipi podran gaudir d’una festa d’acomiadament del 2023 a la carpa instal·lada al Pla de la Font. Una festa que estarà amenitzada pel Grup Gelatina amb el seu espectacle musical ‘La fàbrica de joguets’. “Es tracta d’un acte perquè els més menuts i menudes puguen celebrar l’acomiadament de l’any com ho fan i ho faran els majors per la nit, en el mateix emplaçament, on hi haurà discomòbil”, ha matissat l’edil.

Per a l’inici de l’any, concretament el 3 de gener, de 16 a 20 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, els patges reials visitaran Pego per recollir les cartes dels xiquets i xiquetes de Pego. “Esperem que ningú falte a la cita tan important”, indica Llopis.

I el dia 5 de gener, “crec que el dia més esperat per tots i totes”, arribaran Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. La visita està prevista a les 18.30 hores. “Cal destacar que el recorregut començarà des de la Plaça Jaume I i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament, on Melcior, Gaspar i Baltasar realitzaran el parlament abans de posar-se a repartir els regals per tot el municipi”, ha indicat l’edil.

Decoració de balcons i façanes

Com a novetat per a aquesta important data del calendari, ha explicat la regidora, des de l’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants, “volem potenciar una tradició pegolina com és la de guarnir els balcons i façanes dels nostres llars per rebre als tres d’Orient. A Pego sempre s’han vist aquest dia les façanes amb capazos i globus, i altres decoracions. Crec que hem de treballar per a continuar potenciant tradicions del nostre municipi. Per això hem decidit posar en marxa un concurs de decoració de balcons i façanes”. Per a dilucidar qui seran els guanyadors, es valorarà originalitat, volum, estil i creativitat.

Hi haurà tres premis, “el guanyador rebrà 200 euros per gastar en els comerços de Pego, el segon premi serà de 100 euros també per gastar en els comerços de Pego, mentre que el tercer serà de 50 euros amb un lot de productes dels comerços de Pego. El primer premi correrà a càrrec de l’Ajuntament, mentre que el segon i el tercer els finançarà l’Associació de Comerciants”, ha matitzat.

La regidora ha conclòs agraint “la col·laboració del departament de Serveis del consistori, a l’Associació de Comerciants de Pego, a les Falles de Pego, a la Junta Central de Moros i Cristians, la Junta Central de Setmana Santa, als quints de 2024 i a l’Associació de Carreters; perquè tots ells sempre estan disposats a donar una mà per a tot allò que siga necessari fer en aquestes festes tan estimades per tots i totes i especialment pels xiquets i xiquetes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *