Solidaritat

Ana Pacheco: “Per fi la gent pot entendre què és el que patim els malalts de fibromiàlgia”

L'Arbre de Nadal Solidari del Mercat de Dénia, amb carretons de la compra, és a benefici d'AFIMA, associació de fibromiàlgia i fatiga crònica
Arbre de Nadal Solidari del Mercat Municipal de Dénia / Miriam Pagán

Pèrdua d’equilibri, ansietat, mobilitat reduïda o problemes de memòria. Aquests són solament alguns dels símptomes que pateixen les persones malaltes de fibromiàlgia. I durant aquestes dates aquests símptomes són més visibles per a la resta de la ciutadania, gràcies a l’Arbre de Nadal Solidari que presideix la zona central del Mercat Municipal de Dénia.

Com cada Nadal, la regidoria de Mercats de l’Ajuntament dianense ha instal·lat el seu particular arbre nadalenc, amb caràcter solidari, confeccionat per una vintena de carretons de la compra, cedits per l’empresa Garmol, i amb el qual es pretén visibilitzar alguna associació o entitat. En aquesta ocasió, els carretons estan personalitzats amb el logo d’AFIMA, l’Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de la Marina Alta, amb l’objectiu de donar visibilitat a la coneguda com a “malaltia invisible”.

L’arbre solidari està conformar per una vintena de carretons de la compra, que seran sortejats entre els clients del mercat que hagen realitzat compres superiors als 10 euros, fins al 7 de gener. A més, Garmol ha donat altres 15 carretons més per a AFIMA, també amb fins solidaris.

A l’arbre també es poden consultar alguns dels infinitat de símptomes que pateixen les persones malaltes de fibromiàlgia, a través de cartells: pèrdua d’equilibri, malaltia invisible, ansietat, mobilitat reduïda o problemes de memòria. La campanya de visibilització ha estat realitzada per l’empresa Sapristi.

Des d’AFIMA, Ana Pacheco ha agraït la col·laboració de totes les parts implicades, l’Ajuntament (a través de les regidories de Mercats i Benestar Social), el Mercat Municipal, i les empreses Garmol i Sapristi. Pacheco s’ha emocionat en agrair a aquesta última, precisament, que haja pogut donar visibilitat a aquests símptomes perquè “per fi, la gent pot entendre què és el que patim”, assenyalant “el difícil que és explicar què és aquesta malaltia sense que hi haja alguna cosa visible”.

En la presentació de l’arbre solidari de Nadal del Mercat de Dénia, a més d’integrants d’AFIMA, han participat l’alcalde, Vicent Grimalt; la regidora de Mercats, Maria José García; la de Benestar Social, Melani Ivars; Sergio García, representant de Garmol; Alfred Pavía, de Sapristi; i Maite Arnau, presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *