Política

25 aniversari de l’EATIM de Jesús Pobre

Entrevista, a Dénia FM, amb Josep Lluís Fornés, primer alcalde de la ja constituïda Entitat Local Menor
Josep Lluís Fornés, primer alcalde de la EATIM de Jesús Pobre / Alba Alborch

En febrer de 1999, la Generalitat Valenciana va publicar el decret pel qual s’aprovava la constitució de l’EATIM de Jesús Pobre.

En aquest 25é aniversari, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, Josep Lluís Fornés, qui va ser el primer alcalde de la ja constituïda Entitat Local Menor, qui ha repassat els inicis, aquells primers moviments, amb reunions prèvies que s’havien mantingut en San Antonio de Benagéber, a València, a les quals van acudir diferents Entitats com les quatre que, llavors, hi havia a la Marina Alta, com ha recordat, La Xara, Jesús Pobre, La Llosa i Moraira; a més de El Altet; i altres de la província de València; i en 1996 quan l’Associació de Veïns va impulsar una recollida de firmes per a la seua constitució.

En 1998, en ple l’Ajuntament de Dénia va aprovar la constitució de l’EATIM i un any més tard, la Generalitat Valenciana va publicar, com s’ha esmentat, el decret corresponent d’aprovació d’aquesta constitució. El 19 de febrer de 1999 es va celebrar l’acte institucional i oficial, a la Casa de Cultura.

També ha repassat els beneficis que ha reportat conformar-se en Entitat Local Menor, l’evolució al llarg d’aquests 25 anys i alguns dels èxits aconseguits.

I s’ha pronunciat sobre l’adquisició del Convent de Jesús Pobre i la pretendida segregació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *