Esports Província

“Aviador” va ser el primer en temps real de La Ruta de La Sal Este

La regata va ser molt dura amb fort vent i intens onatge que va posar a prova a tots els participants
El vaixell guanyador en plena regata / ©BaixauliFoto.com

El vaixell First 53 “Aviador” patronejat per Gabriel Medem del Real Club Marítim de Sotogrande va completar una àrdua travessia de 117 milles entre el Real Club Náutico Dénia i el Club Náutico Sant Antoni. Esta ruta, que va vorejar les icòniques illes de Formentera i Eivissa per babord, es va destacar per ser ràpida i desafiadora, marcada per la inconstància de forts vents del sud i un intens onatge, efectes directes de la borrasca Nelson que ha assotat Espanya des de l’inici de la Setmana Santa.

La competició no sols va ser una prova de velocitat, sinó també de resistència i destresa en la navegació davant les adverses condicions meteorològiques. El First 53 de Medem va liderar la flota, completant el recorregut en poc més de 13 hores, seguit de prop, en menys d’una hora de diferència, per l’IMS 42 Modul d’Augusto Sanguineti i el Grand Soleil” 50D Spaniard de Juan Rodríguez. A la seua arribada, les tripulacions van mostrar signes d’esgotament degut a les dures condicions de mar i vent, però també una profunda satisfacció per les experiències viscudes i els desafiaments superats.

Paral·lelament, la Mini Sal, una travessia directa entre Dénia i Sant Antoni de Portmany d’unes 55 milles, va veure als seus participants arribar a port en la foscor de la nit. Amb una bretxa de tan sols tres hores i mitja entre el primer, el First 47.7 “Isabella” de Miguel Sánchez del RCN Castelló, i els últims a arribar, esta competició va destacar per la intensitat i la competència feroç, malgrat les reduïdes dimensions del camp de regata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *