Societat

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera impulsa el ‘coliving’ per a combatre la despoblació

La iniciativa, portada a terme a Benissili i Alpatró, busca el desenvolupament professional
Exterior del coliving d'Alpatró / Aj. Vall de Gallinera

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha iniciat un projecte per a combatre la despoblació del municipi mitjançant la creació de colivings rurals a Benissili i Alpatró. Es tracta d’una iniciativa que reforma tres habitatges municipals, anteriorment habitacions per a professors de les escoles, que estaven deteriorats i no eren habitables. Aquestes reformes s’han realitzat a través del GAL i les subvencions LEADER, amb l’objectiu de convertir-los en espais de coliving.

El coliving, que promou la convivència i el compartiment d’experiències en estades de curta o mitjana durada, està dirigit a joves professionals, emprenedors, artistes, estudiants i persones que treballen de manera remota, oferint un estil de vida flexible i assequible que fomenta el desenvolupament professional i personal.

Interior del coliving d’Alpatró | Aj, Vall de Gallinera

A diferència del cohabitatge, el coliving està pensat per a períodes curts, servint com a llocs de pas que faciliten l’arrelament en el territori de les persones participants. El projecte pilot inclou l’allotjament d’alumnes en pràctiques i recerca en desenvolupament local i s’ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València per a promoure aquesta transferència de coneixement en zones despoblades.

Interior del coliving d’Alpatró | Aj, Vall de Gallinera

Aquesta iniciativa no sols busca oferir una alternativa residencial, sinó també fomentar el desenvolupament local i la professionalització en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *