Successos

Desarticulada a la Marina Alta una banda que falsificava bastidors de vehicles robats per a la seua venda il·legal

Les diligències han sigut posades a la disposició del jutjat de guàrdia de Dénia
Momento de unos de los registros / Guardia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació PIMAKRADSTI, ha detingut a quatre persones i investigat a una cinquena com a presumptes autors dels delictes de robatori de vehicle a motor, falsificació documental i pertinença a organització criminal, a les quals se’ls atribuïx el robatori continuat de cotxes de gamma mitjana a alta, per a la seua posterior falsificació i introducció il·legal a Espanya.

L’operació es va iniciar fa un any, quan els primers indicis van portar als agents de la Guàrdia Civil fins a la pista d’un grup criminal assentat en diferents punts de les províncies d’Alacant i València. Els investigadors van esbrinar que es tractava d’una organització perfectament estructurada, amb una metodologia criminal ben definida.

Posteriorment, van corroborar que, després de robar els vehicles, realitzaven modificacions en els bastidors i falsificaven les plaques de matrícula fent-los passar per un altre vehicle d’igual marca i model. Empraven per a això la informació de vehicles sinistrats o bé la de vehicles en circulació, tant a Espanya com en altres països. Es decantaven per vehicles de gamma mitjana-alta de venda popular, la qual cosa els facilitava donar-los eixida en el mercat obtenint ràpids i alts beneficis.

El passat 6 de març es va procedir a l’explotació de l’operació duent-se a terme sis registres, dos d’ells en les naus industrials en les quals manipulaven els bastidors i les plaques de matrícula, situades a Benissa i Xàbia. Els altres quatre, es van realitzar en els domicilis dels presumptes autors, a Dénia, Xàbia, Teulada i Gandia.

Fruit de l’operació, la Guàrdia Civil ha detingut a quatre homes i investigat a un altre més. Tots ells amb edats compreses entre 19 i 50 anys i als quals se’ls imputen els presumptes delictes de robatori de vehicle a motor, falsificació documental i pertinença a organització criminal.

Eines d’última generació

A més, han sigut recuperats 13 vehicles que havien sigut robats en distintes localitats de les províncies d’Alacant, Madrid i València.

Quant a la resta d’efectes intervinguts, cal destacar que, per a dur a terme l’activitat criminal, la banda emprava maquinària i eines d’avantguarda tecnològica per a l’obertura i clonat de claus i centraletes de vehicles, i captadors i inhibidors de freqüència. També s’han confiscat les toquejadores amb les quals manipulaven els bastidors i la maquinària per a la fabricació de matrícules, entre altres efectes.

La investigació ha sigut desenvolupada de forma conjunta entre l’Equip Contra el Crim Organitzat amb seu a Alacant (ECO Llevant) pertanyent a la Unitat Central Operativa (UCO), i l’Equip Territorial de Policia Judicial de Calp, pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil d’Alacant, que han comptat amb el suport de la Unitat Tècnica de Policia Judicial (UTPJ) de la Direcció General de la Guàrdia Civil, així com de la Policia de Bulgària, Suècia, Polònia i EUROPOL. Per als registres s’ha comptat amb la col·laboració de la USECIC de Torrevella i les distintes Unitats Territorials de la Companyia de Calp.

Les diligències han sigut posades a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *