Política

El equipo de gobierno responde a las críticas del PP y Vox sobre ‘bous a la mar’

Dénia anunció el recorte de actividades y entradas de la fiesta declarada de Interés Turístico Nacional
Celebración de bous a la mar en Dénia / Tino Calvo

La polémica por el recorte de las entradas y actuaciones de bous a la mar por parte del equipo de gobierno de Dénia (PSPV-Compromís) continúa generando reacciones.

El Partido Popular y Vox compartieron con los medios de comunicación su punto de vista y críticas a la decisión del Ajuntament. Por su parte, el PP acusa del gobierno de Dénia de esconder el verdadero motivo de reducir los bous a la mar. Mientras que Vox asegura que una fiesta de estas características “no puede quedar relegada a una simple fiesta de barrio”.

Bous a la mar | Tino Calvo

La respuesta a las críticas por parte del equipo de gobierno

A continuación, reproducimos íntegramente la respuesta por parte del equipo de gobierno de Dénia a estas críticas:

“Alguns canvis són controvertits al principi, però sense ells no avançaríem com a societat. Això és el que no entenen el Partit Popular i Vox que, com sempre que poden, han aprofitat per a fer demagògia només han sabut de la reducció del programa de ‘bous a la mar’ de la pròxima Festa Major.

Per a progressar cal prendre decisions, de les valentes. Decisions polítiques que no sempre són del gust de totes i tots, però que en el nostre cas van dirigides a fer una societat més respectuosa, inclusiva i cultural: una societat que evoluciona amb els temps.

Efectivament, un govern de dretes i un govern d’esquerres són molt diferents, per sort! I este equip de govern, té una visió diametralment oposada a la que tindria un govern conformat per PP i Vox respecte a què és la festa, la cultura i, també, en compromís amb el benestar animal.

Secundant les declaracions emeses en els diferents mitjans de comunicació del regidor de Festes, Raúl García de la Reina, este equip de govern, format per PSPV i Compromís, ha decidit CANVIAR (no SUPRIMIR), la programació de ‘bous a la mar’ d’enguany. Precisament per motius festius, culturals i de compromís amb el benestar animal.

Ha estat una decisió UNÀNIME, pressa des de la responsabilitat i d’acord amb les lleis actuals: hem de prendre mesures per a garantir el benestar dels animals, sense excuses. I això passa per no exposar-los, i tampoc a les persones, a les altes temperatures d’un migdia de juliol a Dénia, en unes funcions, les del matí, que cada vegada aconseguien menys afluència i que malauradament ja havien tingut conseqüències.

En segon lloc, l’aposta per reduir les entrades de bous, és l’aposta per augmentar i diversificar en iniciatives i activitats dirigides a tots els públics, vertebrant la festa pels barris, ampliant els espectacles i donant protagonisme al que pensem que és la festa i la cultura en majúscules, per a tots i totes.

Per tot això, insistim què la Festa Major no minva, sinó que creix, com porta anys fent-ho, amb actuacions musicals, teatrals, infantils, de dansa de qualitat . Una Festa Major que es reinventa i creix, i molt, en les vessants culturals i festives que no comprometen el benestar de les persones ni dels animals i que vol ser respectuosa amb les diferents sensibilitats i sempre ajustada a la legislació vigent.

La falta de transparència que denuncia el PP? Difícil de justificar quan en el mes de març esta mesura s’ha fet pública i des del govern s’han donat les explicacions adients.

Per sort, un govern d’esquerra, l’elegit per la ciutadania de Dénia, és ben diferent d’un govern de dreta. I per a nosaltres la paraula “canvi” va més enllà de dir una cosa un dia i al dia següent la contrària… Per a nosaltres, el CANVI és prendre decisions valentes amb les quals puguem avançar cap a una societat més compassiva i conscient”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *