Província

El Santa Pola CF va traure els colors a la UD Calpe (2-0)

La derrota calpina va poder ser més àmplia en fallar l'equip local un penal
Formació de la UD Calpe durant un partit de la present lliga / Javier Zamora

En una jornada marcada per la necessitat de resultats positius, la UD Calpe es va enfrontar a una dura revés en la seua visita a Santa Pola, on va caure derrotada per un contundent 2 a 0. El matí no augurava bons presagis per a l’equip dirigit per Lauro Techeira, que des de l’inici del partit es va veure superat per un rival que va saber aprofitar les condicions a favor seu.

Els locals, jugant amb el vent a l’esquena, es van adonar de la pilota des de el xiulet inicial, imposant una pressió que la UD Calpe no va aconseguir contrarestar. La falta de capacitat per alliberar-se d’aquesta asfíxia es va traduir en una escassa presència en l’àrea contrària, evidenciant les dificultats de l’equip visitant per connectar amb el seu joc habitual.

El domini del Santa Pola CF es va materialitzar en el marcador en el minut 34, gràcies a un tant de David Navarro. Aquest gol no sols va reforçar la confiança de l’equip local sinó que va sembrar dubtes en la formació visitant, que es va marxar al descans amb la necessitat de replantejar la seua estratègia.

No obstant això, la segona meitat no va portar amb si la reacció esperada per la UD Calpe, que amb el vent en contra va continuar sense trobar el seu ritme. David Navarro, de nou, es va erigir com a figura clau al marcar un segon gol en el minut 72, deixant l’encontre pràcticament sentenciat a favor de Santa Pola. Un posterior penal comès pel porter Andrada, encara que fallat pel Santa Pola, no va fer més que augmentar la sensació de frustració en l’equip calpí.

La derrota s’assimila no sols com un resultat advers en termes numèrics sinó com un reflex de les pressions externes que semblen afectar a l’equip. La coincidència de les derrotes de la UD Calpe amb els entrebancs del CD Eldense, un rival directe per les posicions de privilegi en la lliga, ressalta una vulnerabilitat en moments clau de la competició. Aquest últim traspiés deixa a la UD Calpe en la quarta posició, albirant el tercer lloc ocupat pel CD Eldense amb una mínima diferència d’un punt, però amb l’amargura d’haver desaprofitat una valuosa oportunitat per avançar-se.

La vint-i-tresena jornada acaba amb un sabor amarg per a la UD Calpe i la seua afició, que hauran de recuperar la confiança i corregir errors si desitgen mantenir-se en la lluita per les posicions d’ascens. La capacitat de reacció de l’equip de Techeira i la seua habilitat per manejar la pressió seran determinants en les jornades vinents, on cada partit es converteix en una final en el camí cap a l’èxit.