Societat

La Setmana Santa calpina cerca convertir-se en Festa d’Interés Turístic Autonòmic

L'Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana esta declaració institucional
Dijous Sant / Aj. Calp

Calp busca la distinció de la seua Setmana Santa com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. En un esforç per enaltir i compartir el seu fervor, l’Ajuntament de Calp ha començat les gestions davant la Generalitat Valenciana, marcant l’inici d’un procés administratiu que busca no solament reconéixer, sinó també valorar la singularitat d’aquesta celebració en l’àmbit autonòmic.

Les Cofraries, el cor de la festa

La Setmana Santa de Calp és un espectacle de fe i cultura que ha guanyat un dinamisme excepcional recentment. A través de la col·laboració entre cinc confraries, la Comissió de Festes i les parròquies locals, s’ha creat un programa d’esdeveniments que mostra la riquesa de les seues tradicions, tot això sota la coordinació experta de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa.

Aquest esdeveniment no sols congrega milers de residents, sinó que també s’ha convertit en un punt d’interés per a visitants que desitgen experimentar de prop la passió i l’art religiós que recorre els carrers de Calp. Les cinc confraries – la Germanor de Ntra. Sra. la Verge de la Salut, La Germanor del Crist dels Gitanos, El Poderós, la Confraria de Jesús el Natzaré, i la Confraria del Crist de Les Tres Caigudes, juntament amb la Germanor del Silenci – són el cor d’esta celebració.

Des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció, els carrers del centre històric es convertixen en un escenari viu de devoció i bellesa, culminant el Divendres Sant amb la processó del Sant Enterrament. Aquest acte no sols reflectix la profunditat espiritual de Calp, sinó que també destaca pel seu esteticisme.

A més, es remarca com un esdeveniment que transcendix el religiós per convertir-se en un pilar cultural i turístic, oferint una experiència única. Aquest esforç per obtindre el reconeixement com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic no sols celebra l’herència de Calp, sinó que també obri les portes al món, convidant a tots a ser part de la Setmana Santa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *