Cultura

Mario Passero: “El teatre allibera l’esperit de l’ànima”

Entrevista, a Dénia FM, amb el director de l'ETC Dénia amb motiu del seu 30é aniversari
Mario Passero, director de la ETC Dénia / Alba Alborch

‘Fa 35 anys que tinc 30 anys’. Aquest és el títol d’un espectacle especial que s’ha organitzat per commemorar aquest aniversari, que se celebrarà aquest dissabte, 30 de març, a l’auditori del Centre Social de Dénia, a partir de les 20 hores; amb donatiu en sortir del teatre.

Amb aquest motiu ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, el director de l’ETC Dénia, Mario Passero, per repassar aquestes més de tres dècades d’història.

Ha recordat aquells inicis, quan assajaven a l’antic IES Chabás, actual col·legi Llebeig. Aquest va ser el germen per a la constitució oficial, cinc anys més tard, de l’Escola de Teatre Comarcal de Dénia. D’aquí el títol de l’espectacle.

Però a més, aquest porta per subtítol ‘Assaig general per a la farsa actual, teatre antidisturbis‘. I és que en el muntatge s'”ensenyarà què és una ETC, anem a fer un assaig davant del públic”.

D’altra banda, Passero ha reflexionat sobre el teatre, “és una forma de connectar i desconnectar amb la realitat social; d’alliberar l’esperit de l’ànima”.

També ha incidit en el potencial teatral que existix a la Marina Alta. De fet, assegura que a la Comunitat Valenciana “admiren” a Dénia “per la labor que fem” en ser “una de les escoles de teatre amb tants grups”.

Així com en els desafiaments al llarg d’aquests anys de vida, al llarg dels quals han representat mig miler de muntatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *