Recursos Hídrics

Més de 3 milions d’euros per a la canonada de connexió de Xàbia al Poble Nou de Benitatxell

Les obres garantiran el subministrament d'aigua a sengles municipis en els períodes de major demanda
Planta dessaladora de Xàbia / Redacción

En estos dies en els quals s’ha conegut que la Marina Alta es troba en situació d’emergència per escassetat d’aigua, s’ha aprovat la construcció de la canonada de connexió Xàbia-Poble Nou de Benitatxell, pel Camí Vell de Teulada.

En concret, s’ha donat llum verda a este projecte en la Junta General del Consorci per a l’Abastiment i Sanejament d’Aigües de la Marina Alta. Les obres comptaran amb un pressupost de licitació de 3,2 milions d’euros i garantiran el subministrament d’aigua a estos dos últims municipis en els períodes de major demanda i inclús en el futur a altres poblacions de la comarca en cas de necessitat.

El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, presidia la sessió extraordinària en la qual es donava el vistiplau a esta actuació, que possibilitarà el traspàs d’aigua des de la dessaladora de Xàbia fins al Consorci d’Aigües Teulada-Benitatxell.

“Gràcies a este projecte, que ha sigut redactat per l’empresa provincial Proaguas Costablanca, podrem garantir amb millors condicions tècniques el subministrament d’aigua a les xarxes de distribució domiciliària de Benitatxell i Teulada-Moraira davant una major demanda de consum, especialment en estiu o en situacions d’emergència”, explicava Pérez, qui afegia que la nova conducció “oferirà un punt de subministrament més adequat per a la distribució a altres xarxes municipals, inclús en un futur a la d’altres municipis més al sud de la comarca com poden ser Calp i Benissa”.

En este sentit, el president afirmava que amb esta iniciativa “demostrem, una vegada més, que la Diputació sempre està ocupada i preocupada per la millor gestió del cicle integral de l’aigua de la província, en este cas a través del Consorci d’Aigües de la Marina Alta amb una obra importantíssima”.

L’obra contempla la construcció d’una conducció de fosa de 400 mm amb una longitud de 3.170 metres i d’un bombeig per a connectar les xarxes de distribució. El nou bombeig de re-elevació en línia es ubicarà al costat del Camí Vell de Teulada i comptarà amb tres bombes centrífugues capaces d’impulsar un cabal de 75 litres per segon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *