Successos

Neutralitzat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a Teulada

Es calculen més de mig milió d'euros intervinguts entre droga i diners en efectiu
Efectos intervenidos / Policía Nacional

Agents de la Policia Nacional i funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han detingut a Teulada a tres varons que es troben implicats en el tràfic de drogues a petita, mitjana i gran escala.

El Grup 1r de Crim Organitzat, incardinat en la Unitat de Delinqüència i Crim Organitzat (UDYCO) de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant i el Grup de Resposta Especial per al Crim Organitzat (GRECO), dependent directe de la Comissaria General de Policia Judicial, són els grups especialitzats en la investigació de delictes específics relacionats amb Organitzacions i Grups Criminals amb connexions en l’àmbit nacional i internacional.

En relació amb això, en mesos anteriors s’havien dut a terme diverses operacions contra el tràfic de drogues. En aquestes s’havien neutralitzat dos entramats criminals que van revelar connexions amb una altra organització que podria estar dedicant-se a les mateixes activitats il·lícites.

Aquesta informació va conduir fins a Teulada, on s’assentarien els presumptes autors protagonistes de la investigació.

Les indagacions, per tant, es van iniciar en aquesta localitat, amb una sèrie de vigilàncies i seguiments als principals sospitosos, segons les informacions que manejaven els agents de la Policia Nacional.

Investigació sinèrgica

En el transcurs d’aquestes indagacions es va conéixer de l’existència d’un nexe d’unió amb l’Àrea Regional de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària de València, aquesta última, es trobava igualment investigant la trama, a causa de les informacions rebudes per altres canals. Des d’aquest moment es va iniciar la coordinació de totes dos investigacions per evitar duplicitats i actuar de forma sinèrgica.

Els investigats van resultar ser tres germans, el cap del grup es trobava donat d’alta com a treballador per compte propi en el sector de neteges i jardineria, si bé, en cap moment de la investigació se’l va observar realitzar alguna labor relacionada amb el mencionat sector. El mateix ocorria amb la resta d’implicats, que es dedicaven única i exclusivament al tràfic de drogues.

Estaven perfectament especialitzats en les seves activitats il·lícites i realitzaven habitualment maniobres de contra vigilància per detectar possibles seguiments de tercers, resultant difícil i complexa la investigació a escala operativa.

Els sospitosos disposaven de vinculacions que els feien arribar les substàncies estupefaents mitjançant “narco-llanxes” que podien desembarcar en les costes alacantines.

Tots i cadascun dels indicis apuntaven a la participació dels investigats en el Tràfic de Drogues i la pertinença a Grup Criminal pel qual es va dur a terme el procediment que donaria lloc a la fase d’explotació.

Les entrades i registres dels diferents domicilis controlats es van realitzar conjuntament per agents del Grup I de Crim Organitzat d’Alacant de Policia Nacional, policies del GRECO Llevant i agents del Servei de Vigilància Duanera.

En el moment del registre domiciliari del cap de la trama, es trobava present la seva dona, una marroquina de 30 anys. Aquesta, en un moment donat, es va abalançar i va agredir als agents del Servei de Vigilància Duanera, tractant fins i tot d’arrancar l’arma a un d’ells, podent frustrar els agents aquesta acció i acabant aquesta persona detinguda per un pressumpte delicte d’Atemptat a Agent de l’Autoritat.

Durant els registres es va intervindre el vehicle que utilitzava habitualment el principal investigat, trobant-se a l’interior més de mil euros en efectiu i diverses dosis de cocaïna disposades per a la seua distribució, el que atestava les vendes directes per a consum.

El total d’efectiu intervingut ascendix a 42.535 euros i les quantitats d’estupefaents són notòries, podent enumerar; 795 grams de cocaïna, tres quilograms de marihuana i 65 quilograms d’haixix, estimant-se un valor del voltant de mig milió d’euros de tot el trobat. Cal afegir substància de tall, bàscules, anotacions comptables i armes blanques a tot l’intervingut en la fase d’explotació.

Carretó de la compra


Insòlit va ser un dels descobriments dels agents, una de les formes de transport de droga era utilitzant un carretó de la compra. Van trobar en un dels domicilis dit carretó replet de substància estupefaent, havent-ho visualitzat prèviament durant les vigilàncies quan el traslladaven els investigats.

Amb l’actuació s’ataca un entramat criminal de vinculació familiar, s’ocupaven del tràfic de drogues a mitjana i gran escala principalment però, que no dubtaven en vendre també “al menudeig”.

El principal investigat va utilitzar als seus germans menuts perquè amagaren gran quantitat de droga en les seues vivendes, usant-les com a guarderies com es denomina en l’argot i així evitar l’entrada en presó en cas de ser descobert, ja que comptava amb diversos antecedents anteriors per tràfic de drogues.

Finalment quatre van ser els detinguts, tres varons i una dona, de nacionalitat marroquina, d’entre 39 i 22 anys. Se’ls imputa Tràfic de Drogues i pertinença a Organització Criminal, tenint coneixement de totes les actuacions i passant a disposició dels Jutjats d’Instrucció de Guàrdia de Dénia.

Amb aquest operatiu es posa fi a un grup que distribuïa droga que arribava en narco-llanxes a les costes alacantines, tenint els encausats contactes i ramificacions internacionals, per la qual cosa podem qualificar de notòria la intervenció realitzada per la Policia Nacional, tant el Grup 1r d’UDYCO de la Província d’Alacant, com el GRECO de la Comissaria General i el Servei de Vigilància Duanera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *