Política

El govern de PP i VOX paralitza el Centre de Dia de Xaló per considerar-lo “no prioritari”

El deteniment genera tensió entre el govern local i la Generalitat enmig d'acusacions d'incompliment
Centre de Dia Xalò / Aj. Xalò

L’Ajuntament  de Xaló ha comunicat que, segons va informar la Generalitat de Carlos Mazón al febrer, el Centre de Dia del poble “no és prioritari”, i per tant “no disposa de crèdit en el pressupost de 2024 per a iniciar-se”. Esta notificació va arribar després de quatre mesos de sol·licituds a la Conselleria, sense rebre resposta. El Govern del Botànic havia anunciat anteriorment que pressupostaria el centre per a este any i que les obres podrien iniciar-se en 2024.

Esta revelació de l’Ajuntament de Xaló succeeix després que representants locals i autonòmics del PP afirmaren que el Govern del Botànic havia incomplit la seua promesa de construir un centre de dia. La regidora de Serveis Socials, Lara Avellà, ha criticat aquests comentaris, recordant que l’avantprojecte es va presentar a la primavera de 2023 i que el compromís era pressupostar-ho per a 2024, responsabilitzant directament al Partit Popular i VOX per l’aturada.

Avellà també ha assenyalat que Carlos Mazón va signar un conveni el 27 de març de 2023 amb l’aleshores vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, comprometent-se a construir quaranta centres fins a 2025, incloent el de Xaló. “Carlos Mazón està incomplint el conveni que ell mateix va signar fa just un any, i encara tenen l’atreviment de culpar a altres”, ha afegit Avellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *