Festes

Programació de Festes Sant Vicent Ferrer de Teulada 2024: dates i activitats

L'Ajuntament ha preparat junt a la Comisió Festera events a partir del 3 al 21 d'abril

La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer de Teulada 2024, en col·laboració amb l’Ajuntament de Teulada, presenta la programació de les festes patronals 2024 en honor a Sant Vicent Ferrer.

Un programa ple d’actes organitzats perquè veïns, veïnes i visitants del municipi puguen gaudir de la tradició festiva en aquestes dates tan assenyalades per al municipi. La programació prevista és la següent:

Dimecres 3 d’abril. ENTRADA DE LA MURTA NIT D’ALBADES

13.00 h Volteig general de campanes.

14.00 h ENTRADA DE LA MURTA a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 a ritme de dolçaina i tabalet.

19.00 h NIT D’ALBADES, des de la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de les cantadores Maria Amparo Hurtado i Tatiana Prades; el cantador Josep Juste, Pep “Mama”; i el versador Salvador López, “Boro de Paterna”, tots acompanyats per la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada.

Dijous 4 d’abril. CERCAVILA TRADICIONAL

18.00 h CERCAVILA de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024, des de la plaça de l’Ajun- tament, acompanyada per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, Colla la Llebetjà Associació de Dolçainers i Tabaleters del Poble Nou de Benitatxell i la Societat Lírica i Musical de Benissa.

19.00 h VISITA A LA RESIDÈNCIA ANA Mª ESPINÓS per a recollir la imatge de Sant Vicent que prèviament haurà sigut pujada des de l’Ermita de la Font Santa. Seguidament, TRASLLAT EN ROMERIA DE LA IMATGE pels Quintos de la Font Santa 2024 fins a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer, on es procedirà a la BENEDICCIÓ I IMPOSICIÓ DE MEDALLES a la Comissió de Festes, per part de l’Alcalde, Raúl Llobell Signes i la Regidora de Festes, Rosana Caselles Llobell.

23.00 h Visita als carrers engalanats del poble. La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 re- correrà els diferents carrers a ritme de dolçai- na i tabalet, obsequiant als veïns i veïnes amb coca maria gentilesa de la panaderia i bolleria Hijos de Rafael i mistela per part de Bodega de Teulada, la Cooperativa.

Divendres 5 d’abril. CORONACIÓ DE LES REINES DE FESTES

20.30 h Concentració de la Comissió de Festes SVF‘24 a l’Auditori Teulada Moraira. Arreplegada de les reines i dames del 2023 en cercavila fins l’Ajuntament de Teulada per recollir a les autoritats i posterior desplaçament a la plaça del VIé Centenari. Seran acompanyades per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada i el Centre Artístic Musical de Xàbia.

22.30 h A la plaça del VIé Centenari, acte de la CORONACIÓ DE LES REINES DE FESTES SANT VICENT FERRER 2024: la jove MARTA RIPOLL MILLÁN i la xiqueta ATENEA LIZARTE ANDRÉS. Finalitzat l’acte, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’actuació de l’espectacular orquestra LA ÒXIDO.

Dissabte 6 d’abril – MATÍ INFANTIL, OFRENA DE FLORS A SANT VICENT FERRER, NIT DE COMISSIONS, PENYES I QUADRILLES

08.30 h DESPERTADA amb coets a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 i IV DIANA PARTICIPATIVA D’ARRANCADA DE FESTES organitzada per la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada.

09.30 h Concentració de la Comissió Infantil a casa de la xiqueta, ATENEA LIZARTE ANDRÉS, Reina Infantil de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024, al carrer Calvo Sotelo,12.

10.00 h CASSEROLADA per a totes les xiquetes i xiquets de la Comissió Infantil i per a tots aquells que vulguen sumar-se a l’acte que recorreran els carrers del poble fins a la plaça de l’Ajuntament a ritme de la batucada Colp i Repic de Xaló.

11.00 h La xiqueta ATENEA LIZARTE ANDRÉS inaugurarà el PARC INFANTIL a càrrec de CHUSTO PRODUCCIONES. A partir de les 12.00 h L’HORA DE L’AIGUA LLIMÓ, obsequi de la GELATERIA ARTESANA CA EL TRAMUSSER de Gata de Gorgos.

18.00 h SANTA MISSA a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer.

19.00 h OFRENA DE FLORS a Sant Vicent Ferrer. Concentració de totes les persones participants a l’ofrena al carrer Sant Vicent Ferrer. Trasllat fins l’Ermita de Sant Vicent Ferrer acompanyats per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, el Centre Artístic Musical de Xàbia, la Colla la Llebetjà Associació de Dolçainers i Tabaleters del Poble Nou de Benitatxell, la Colla L’Esclat del Verger, la xaranga L’Espardenya i la xaranga Toca’t un Ou. L’itinerari serà conduït per l’Associació de Portadors Sant Vicent Ferrer.

En arribar a l’Ermita, s’oferiran les flors que vestiran el tradicional tapís de Sant Vicent amb la col·laboració de l’Associació Mestresses de Casa de Teulada. Actuarà com a mantenidora de l’acte Maite Serrat Bertomeu.

La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 convida a tot el poble a participar en aquest acte per a donar-li la solemnitat que requereix. Esperem la vostra participació.

21.30 h A la plaça del VIé Centenari, tradicional SOPAR POPULAR DE COMISSIONS, PENYES I QUADRILLES. La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 donarà un 1€ a l’Associació AFA Teulada per cada tiquet comprat del sopar.

00.00 h A la plaça VIé Centenari, actuació de la gran orquestra LA MÓNACO. Durant el descans es procedirà a l’acte de lliurament de la vara de comandament a l’ALCALDESSA o ALCALDE BABAU per al dia de carrosses.

Diumenge 7 d’abril. DIA DE COMUNIONS. BAIXADA DE SANT VICENT FERRER

08.30 h DESPERTADA amb coets a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024.

11.30 h CERCAVILA de les xiquetes i xiquets de la Primera Comunió des de l’Ermita de Sant Vicent Ferrer fins a l’Església de Santa Caterina Màrtir, acompanyats per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada.

12.00 h Celebració de la MISSA de la PRIMERA COMUNIÓ cantada pel Cant Jove de Teulada.

19.15 h Concentració de la Comissió de Festes a casa de la Reina, MARTA RIPOLL MILLÁN, carrer Lepanto, 3, que, acompanyats per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, la Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells i la Societat Lírica i Musical de Benissa, arreplegaran a les autoritats locals i es traslladaran a l’Església Santa Caterina Màrtir.

20.00 h Baixada de la imatge de Sant Vicent Ferrer en PROCESSÓ fins l’Ermita. A l’eixida del Sant de l’Església es dispararan 21 salves i, en arribar Sant Vicent Ferrer a l´Er- mita, es dispararà un castellet de focs d’artifici, tot a càrrec de la pirotècnia VULCANO. Tot seguit, es cantaran els gojos i l’himne al nostre Patró. En acabar, se celebrarà la MISSA de la vespra de Sant Vicent.

22.30 h Magnífic espectacle VIAJE POR LA MÚSICA a la carpa de la plaça de la Constitució.

23.30 h A la plaça del VIé Centenari tribut al grup La Oreja de Van Gogh. En acabar, gran actuació de l’orquestra MONTECARLO.

Dilluns 8 d’abril. FESTIVITAT DE SANT VICENT FERRER

08.00 h MACRODESPERTADA amb coets i música a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 i la Xaranga 442. Podran sumar-se a l’acte totes aquelles persones que tinguen l´a- creditació corresponent, CRE.

09.00 h SANTA MISSA a l’Església Parroquial Santa Caterina Màrtir.

11.15 h Concentració de la Comissió de Festes a casa de la Reina, MARTA RIPOLL MILLÁN, que, acompanyats per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, la Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells i la Centre Artístic Musical de Xàbia, arreplegaran a les autoritats locals i es traslladaran a l’Ermita Sant Vicent Ferrer.

12.00 h Solemne MISSA en honor a Sant Vicent Ferrer presidida pel Predicador Reverendo Don Antonio Monfort Mulet, diaca permanent de la parròquia de la Santa Creu de Pedreguer, i cantada per la Coral Teuladina. Abans de finalitzar la missa, seran nomenades les persones que compondran la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2025.

14.00 h Grandiosa MASCLETADA a càrrec de la pirotècnia VULCANO a l’avinguda Les Palmes.

17.00 h Partida de PILOTA VALENCIANA a llargues al carrer Sant Vicent Ferrer, organitzada pel Club de Pilota Teulada. La Reina, junt a la Presidenta de Festes, efectuarà el servei d’honor.

18.15 h Concentració de la Comissió de Festes a casa de la Reina, MARTA RIPOLL MILLÁN. Seguidament, arreplegada de les autoritats locals i comissió de festes Sant Vicent Ferrer 2025 i trasllat a l’Ermita Sant Vicent Ferrer.

19.00 h Solemne PROCESSÓ de la imatge de Sant Vicent Ferrer des de l’Ermita fins l’Església, acompanyada per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, la Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells, Centre Artístic Musical de Xàbia, Unió Musical d’Ondara i la Societat Musical La Lira de Quatretonda.

La Comissió de Festes SVF ’24, amb la finalitat de facilitar la bona organitza- ció de la processó, prega a tota la gent que participe que puge fins el final del Raval i no obstaculitze el recorregut. Una vegada finalitzat el castellet, es tornarà a formar la processó i baixarà el Raval per continuar fins l’Església.”

A l’eixida del Sant es dispararan 21 salves. Du- rant la processó, el Grup de Danses Font Santa de Teulada actuarà davant de la imatge oferint- li la peça musical Ball de Bastons de Teulada. Al final del Raval, es dispararà un RAMELLET DE FOCS D’ARTIFICI en honor al Sant Patró. Seguidament es cantaran els gojos i l’himne al nostre Patró. Al finalitzar, es dispararà un magnífic CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia VULCANO al camp de futbol Bernardo Font Vallés.

23.00 h Meravellós ESPECTACLE amb l’actuació del tribut musical a CAMILO SESTO a la carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament.

00.30 h A la plaça del VIé Centenari, actuació de l’orquestra TOKYO BAND.

Dimarts 9 d’abril. CARROSSES

08.30 h DESPERTADA amb coets a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024.

11.15 h Concentració de la Comissió de Festes a casa de la presidenta, JOSEFA PILAR CATALÀ IVARS, carrer Lepanto,22, que, acompanyats per l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada i la Unió Musical La Primitiva de Castells de Castells, arreplegaran a les autoritats locals i es traslladaran a l’Ermita Sant Vicent Ferrer.

12.00 h Solemne MISSA en honor a Sant Vicent Ferrer presidida pel Predicador Fra Martin Alexis González Gaspar, O.P. i cantada per la Coral Teuladina. En finalitzar la missa es dispararà la tradicional TRACA QUILOMÈTRICA pel recorregut habitu- al a càrrec de la pirotècnia VULCANO.

14.00 h Grandiosa MASCLETADA a càrrec de la pirotècnica VULCANO a l’avinguda de Santa Caterina i Plaça de la Constitució.

17.00 h Final del CONCURS DE COLOMS ESPORTIUS.

18.30 h Gran DESFILADA DE CARROSSES I DISFRESSES des de l’avinguda Les Palmes acompanyats per les xarangues l’Espardenya, Contracant, Tremendes Band, Mama’t i Calla i 442. Al finalitzar es repartiran coques a totes les persones assistents. Seguidament i sense parar, gran actuació de TUMBALEA REVOLUTION.

Dimecres 10 d’abril. MUNTATGE DE CADAFALS. MISSA DE DIFUNTS. PRIMERA VESPRADA DE BOUS

A partir de les 06. 00 h MUNTATGE DE CADAFALS.

09.30 h ESMORZAR POPULAR, gentilesa de CARNS I EMBOTITS DOMINGO.

11.00 h Concentració de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 i autoritats a la plaça de l’Ajuntament que, acompanyats per la Colla el Falçó Associació Dolçainers i Tabaleters de Teulada i la Colla la Llebetjà Associació de Dolçainers i Tabaleters del Poble Nou de Benitatxell, es traslladaran a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer.

11.30 h MISSA en sufragi de totes les persones difuntes cantada per la Coral Teuladina. Al finalitzar, la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 i les autoritats locals visitaran el Centre de Dia malalts d’Alzheimer.

13.00 h La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 oferirà un VI D’HONOR a totes les persones pensionistes i jubilades del nostre poble al Centre Social.

16.00 h A la carpa instal·lada a la plaça VIé Centenari SHOW DE MÀGIA per als més menuts de CHUSTO PRODUCCIONES.

18.00 h INAGURACIÓ DEL RECINTE TAURÍ a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024.

18.30 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia LA PALOMA de Xaló pel següent recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer Va- lència, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

19.00 h SOLTA D’ELEMENTS I PRIMERA VESPRADA DE CONCURS (5 vaques i 1 bou) a càrrec de la ramaderia CALI de Moixent. Durant els bous la Comissió de Festes SVF ’25 tindrà servei de bar.

21.30 h En finalitzar els bous, la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 oferirà TRUITA DE CREÏLLA per a sopar a tota la gent que s’haja apuntat prèviament. Lloc d’arreplegada: casal fester. Es repartirà CERVESA gentilesa de SE- VISAL.

23.00 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia ELS COVES de Pedreguer pel següent recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer València, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

23.30 h SOLTA D’ELEMENTS (5 vaques) a càrrec de la ramaderia BENAVENT de Quatretonda.

01.00 h BOU EMBOLAT a càrrec de la ramaderia BENAVENT de Quatretonda. Embolaran el bou els emboladors El Trençat de Teulada.

Dijous 11 d’abril. SEGON DIA DE BOUS

12.00 h SOLTA D’ELEMENTS (5 vaques i 1 bou) a càrrec de la ramaderia ELS COVES de Pedreguer.

17.00 h GIMCANA infantil a càrrec d’ESPECTACLES DAVID per a totes les xiquetes i xiquets.

18.00 h Al pavelló municipal Paqui Oller Vila, emocionant PARTIT DE BÀSQUET memorial JOSEP BUIGUES del sènior preferent de Teulada i el júnior 1A zonal Teulada. La Reina, juntament amb la Presidenta de Festes, efectuarà el servei d’honor. Trofeus patrocinats per “Atmósfera Sport Plaza”.

18.30 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia LES COVES de Pedreguer pel següent recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer València, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

19.00 h SOLTA D’ELEMENTS I SEGONA VESPRADA DE CONCURS (5 vaques i 1 bou) a càrrec de la ramaderia BENAVENT de Quatretonda. Durant els bous la Comissió de Festes SVF ’25 tindrà servei de bar.

21.30 h Al finalitzar els bous la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 oferirà EMBOTIT per a sopar a tota la gent que s’haja apuntat prèviament. Lloc d’arreplegada: casal fester. Es repartirà cervesa gentilesa de BODEGAS BLASCO.

23.00 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia La Templanza de Benissa pel recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer València, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

23.30 h SOLTA D’ELEMENTS (5 vaques) a càrrec de la ramaderia LA PALOMA de Xaló

01.00 h BOU EMBOLAT a càrrec de la ramaderia LA PALOMA de Xaló. Embolaran el bou els emboladors El Trençat de Teulada.

Divendres 12 d’abril. TERCER DIA DE BOUS i NIT DE ROCK

12.00 h SOLTA D’ELEMENTS (5 vaques i 1 bou) a càrrec de la ramaderia ELS COVES de Pedreguer.

17.00 h A la plaça de la Constitució, entrada de BOUS INFLABLES GEGANTS I SOLTA DE CARRETONS I BOU EMBOLAT, pels més menuts a càrrec d’ESPECTACLES L’AFICIÓ.

18.30 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia BENAVENT de Quatretonda pel següent recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer València, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

19.00 h SOLTA D’ELEMENTS I TERCERA VESPRADA DE CONCURS (5 vaques i 1 bou) a càrrec de la ramaderia LA PALOMA de Xaló. Durant els bous, la Comissió de Festes SVF ’25 tindrà servei de bar.

21.30 h Al finalitzar els bous, la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 oferirà COQUES per a sopar a tota la gent que s’haja apuntat prèviament. Lloc d’arreplegada: casal fester.

23.00 h ENTRADA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia ELS COVES de Pedreguer pel recorregut: carrer Sant Bonaventura, carrer València, carrer Canonge Vallès i recinte taurí.

23.30 h SOLTA D’ELEMENTS (5 vaques) a càrrec de la ramaderia CALI de Moixent.

01.00 h BOU EMBOLAT a càrrec de la ramaderia CALI de Moixent. Embolaran el bou els embo- ladors El Trençat de Teulada.

00.00 h GRAN NIT DE ROCK amb l’actuació de XAVI SARRIÀ, PIRATS i DJ TRAPELLA.

Dissabte 13 d’abril. DIA DE LES QUINTADES NIT REMEMBER

08.30 h DESPERTADA amb coets a càrrec de la Co- missió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024.

10.00 h DESPERTADA amb música a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer acompanyada de les xarangues L’Espardenya i Mama’t i Calla.

11.00 h A la plaça del VIé Centenari ATRACCIONS INFANTILS a càrrec d’ESPECTACLES L’AFICIÓ.

12.00 h CONCENTRACIÓ DE COMISSIONS, PENYES I QUADRILLES a la plaça de la Constitució que, acompanyats per les xarangues L’Espardenya i Mama’t i Calla, visitaran a les persones de més edat del nostre poble.

12.30 h TAPA I CANYA a càrrec de la Comissió de Festes SVF’25.

13.00 h Una amb ANÍS TENIS. Degustació de cassalla i brindis per part de la Reina i la Presidenta de Festes Sant Vicent Ferrer 2024.

14.00 h PAELLA GEGANT cuinada per Riquelme per a totes les persones assistents. El dinar estarà amenitzat per les xarangues L’Espardenya i Mama’t i Calla

16.30 h A la plaça VIé Centenari, seguirem la festa amb l’orquestra LA TRIBU. I, per a que el ritme no pare, continuarem amb LA FESTA REMEMBER BIKINALIA conduïda per Bartual, on actuarán JOSÉ COLL, JOSÉ CONCA i MÓNICA X.

Diumenge 14 d’abril. FI DE FESTA

11.00 h Emocionant PARTIT DE FUTBOL al Camp de Futbol Bernardo Font Vallés en el que participaran els “Veteranos Hércules de Alicante, C.F.” i els veterans de l’equip de Teulada Moraira. La Reina de Festes efectuarà el servei d’honor acompanyada per la Presidenta. Trofeus patrocinats per “Atmósfera Sport Plaza”. Partit benèfic a favor de l’Associació Teulada Moraira contra el Càncer.

12.30 h Degustació de la ja tradicional TAPA FESTERA a la plaça VIé Centenari a benefici de la Comissió de Festes SVF’25.

12.30 h Gran actuació del musical infantil PEQUE KIDS Y EL MUNDO MÁGICO.

17.00 h SOLTA D’ELEMENTS a càrrec de la ramaderia guanyadora del CONCURS DE BOUS.

19.00 h Com a colofó dels actes taurins BOU EMBOLAT a càrrec de la ramaderia guanyadora del CONCURS DE BOUS. Embolaran els emboladors El Trençat de Teulada.

19.30 h Gran musical, SKANDALO, per a tots els públics a la plaça VIé Centenari. Seguidament es procedirà al LLIURAMENT DELS PREMIS corresponents a les carrosses, al concurs de coloms i a l’enganalament de carrers. Acte seguit es donarà el relleu a la Comissió de Festes SVF’25 amb el lliurament de ramells. I per finalitzar les festes, es dispararà un CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia VULCANO.

Diumenge 21 d’abril. ROMERIA A LA FONT SANTA

10.00 h Concentració a l’Ermita de Sant Vicent Ferrer de les Comissions de Festes 2024 i 2025 acompanyades de totes aquelles persones que vulguen participar en la ROMERIA A LA FONT SANTA, la Colla el Falçó Associació de Dolçainers, i Tabaleters de Teulada, Colla L’Esclat del Verger, i l’Associació de Traginers Alejandro Morell. Durant el trajecte es representarà el MIRACLE A LA CREUETA DE L’AVE MARIA.

12.00 h A l’Ermita de la Font Santa, MISSA en acció de gràcies al Pare Sant Vicent Ferrer cantada pel Cant Jove Teulada. A continuació, DINAR POPULAR a l’àrea recreativa de la Font Santa. Hi haurà servei de bar amb menjar i beguda per part de la Comissió de Festes SVF’25.

La Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2024 es reserva el dret de canviar i/o anul·lar qualsevol acte programat. Tots els actes i activitats incloses en aquesta programació festiva estan subvencionades per l’Ajuntament de Teulada amb la condició de promocionar la cultura i les tradicions del nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *