Educació

La UNED Dénia llança un projecte educatiu per a fomentar la igualtat de gènere des de la infància

Iniciativa pionera ha creat a Coe, Duca i Iguali, uns personatges que fomentaran l'equanimitat a les aules
Presentació Coe i Duca en UNED Dénia / Tino Calvo

El centre UNED de Dénia ha llançat un nou projecte educatiu centrat en la igualtat de gènere per a xiquets. La iniciativa va ser detallada per diversos representants de la UNED, incloent a Raquel Martí, directora del Centre Associat de la UNED a Dénia; José Monserrat, secretari del centre; Raquel Pérez, coordinadora de formació; i Juan Manuel Lacruz, vicerector de la UNED. El projecte té com a protagonistes a Coe i Duca, junt amb el seu gos Iguali, creats per promoure la coeducació en educació infantil i primària mitjançant l’ús de materials, activitats i jocs dissenyats per sensibilitzar sobre la igualtat de gènere.

Xiquets possant en pràctica les ferramentes | Tino Calvo

Per al desenvolupament d’aquest projecte, la Càtedra d’Igualtat de la UNED ha realitzat investigacions bibliogràfiques i de camp en escoles de la Marina Alta, incloent proves abans i després de la intervenció educativa per mesurar els canvis en la percepció dels estudiants sobre la igualtat de gènere.

Presentació del nou programa de la UNED | Tino Calvo

El projecte ha produït dos llibres: “Coe y Duca buscan un regalo” per a educació infantil, i “Coe y Duca investigan los cuidados” per a primària, enfocats a promoure l’elecció de joguets sense prejudicis de gènere i la distribució equitativa de les tasques domèstiques. A més, s’ha llançat una web i una aplicació mòbil que permeten a xiquets i famílies interactuar i aprendre amb Coe i Duca, tot això amb l’objectiu de fomentar una societat més igualitària i reduir la discriminació de gènere.

Presentación en la UNED Dénia | Tino Calvo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *