Política

L’equip de govern de Xàbia respon davant les crítiques de l’oposició sobre la gestió de les ajudes per a empreses

El govern ha explicat que es va atendre a més de 3000 veïns i més de 100 negocis, i que actualment sols queden sis peticions pendents
Moment de la votació a favor de la moció del 25N
Ayuntamiento Xàbia / Redes sociales

L’equip de govern de Xàbia, format pel PP, CpJ i Vox, va decidir al novembre de l’any passat acollir-se a la convocatòria d’una subvenció de la Diputació d’Alacant per a ajudar a mitigar la crisi generada per la guerra d’Ucraïna en les pimes, micropimes, autònoms i altres empreses. En l’actualitat, l’oposició, el PSPV de Xàbia, ha denunciat la falta de transparència en el procés de resolució d’aquestes ajudes, demandant al govern que explique què succeirà amb les empreses que no consten ni en la llista d’admesos, ni en la de sol·licituds rebutjades. Així mateix, el grup socialista ha exigit al govern que actue i que resolga tots els expedients que estan pendents. En resposta a aquesta denúncia, l’equip de govern, ha donat les seues explicacions.

Les autoritats de govern han explicat que tant els regidors com el personal dels departaments de Dinamització Econòmica i d’Hisenda van fer tot el possible per invertir els fons correctament i no perdre la subvenció. L’objectiu era que les ajudes arribaren a les empreses i autònoms, considerant-ho una prioritat. Es va atendre a més de 3000 veïns i veïnes i més de 100 negocis que es van presentar. Actualment, l’expedient roman obert i en tramitació, però sols amb sis peticions pendents de tancar, les quals es preveu que es resoldran aviat amb un resultat favorable per als interessats.

A més, des de l’equip de govern es manifesta incomprensió davant l’alarmisme que ha volgut crear el PSPV de Xàbia, que en el seu moment va decidir ignorar aquestes ajudes i perdre els fons per als ciutadans, possiblement per considerar-ho massa treball, declara el govern. Segons PP, Vox i CpJ, resulta difícil entendre la necessitat de denunciar públicament l’existència d’expedients oberts i sense resposta d’empreses i autònoms, de veïns i veïnes als quals es vol ajudar en qualsevol circumstància. Aquesta actitud és percebuda com a hipòcrita i difícil d’entendre, especialment tenint en compte la gran quantitat d’expedients relacionats amb subvencions que l’Ajuntament de Xàbia va deixar sense resposta durant més de 12 anys de govern socialista.

Paral·lelament, el govern local, ha explicat que també va llançar la convocatòria dels bons de consum al novembre, que van suposar una injecció total de 315.000 euros en el sector econòmic local, i uns altres 315.000 euros destinats íntegrament als empresaris durant els dos últims mesos de 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *