Cultura

Dénia celebra la ‘Setmana de Passió pel Patrimoni’ amb un programa de visites guiades

El municipi ha organitzat activitats gratuïtes per explorar el patrimoni i la història de la ciutat durant la Setmana Santa i Pasqua
Visita guiada / Redacción

L’àrea d’Arqueologia i Museus ha organitzat, sota el títol “Setmana de passió pel patrimoni“, una completa programació de visites guiades per a les vacances de Setmana Santa i Pasqua. En total s’han creat set propostes per a acostar a residents i visitants a la història i riquesa patrimonial de la ciutat. Totes les visites són gratuïtes i només es requereix realitzar una inscripció prèvia trucant al telèfon 96 642 02 60, de dilluns a diumenge, de 10:00 a 13:00 hores.

Una de les visites més esperades és el recorregut pel Castell de Dénia, que ofereix l’oportunitat de conéixer la ciutat al llarg del temps, des d’assentament iber fins a finca rústica per al cultiu de la vinya i l’elaboració de pansa. A més, inclou l’accés a la bodega del castell per a mostrar la col·lecció de ceràmica islàmica dels segles XI i XII. La visita es pot fer els dies: 29, 30 i 31 de març o el 3, 4, 6 i 7 d’abril, totes a les 11.:30 hores, amb punt de trobada al Castell de Dénia, peu de la torre del Consell, davant del quiosc de venda de tiquets.

Cartel Setmana Patrimoni | Aj, Dénia

També es proposa visitar en el Museu del Joguet una selecció de peces amb la imatge de destacats actors del passat com Oliver Hardy i Stan Laurel, “el gros i el prim”, o els germans Marx; i els joguets de personatges de Walt Disney fabricats a Dénia per una indústria que va obtenir els drets en exclusiva per a reproduir en fusta la seua imatge. Les dates són 28 de març i 5 d’abril a les 11:30 hores, al Museu del Joguet de Dénia.

Una altra opció és endinsar-se en un convivium o banquet romà és el propòsit de la visita que es desenvoluparà en el Museu del Mar, amb dates 31 de març i 7 d’abril a les 12:00 hores, al Museu del Mar de Dénia.

La Caritat, obra del pintor Domingo Llorens i el seu procés de restauració centren altra activitat, amb dates 30 de març i 3 d’abril a les 11:30 hores, al Museu Etnològic de Dénia.

La possibilitat de veure les muralles del castell com ho feien els soldats que les defensaven és un dels atractius principals de la visita ‘Castell de Dénia. La fortalesa per fora’, amb dates 28 de març i 5 d’abril a les 10:30 hores, eixida des de la plaça Valgamediós.

Una visita a la Cova de l’Aigua, també s’ha organitzat per al dia 1 d’abril a les 10:00 hores. Serà en l’ermita del Pare Pere on es descobrirà la història d’aquest paratge natural.

Per últim, s’ha dut a terme un recorregut urbà on s’explicaran, in situ, les descripcions que fa Pascual Madoz en el seu Diccionari geogràfic-estadístic-històric d’Espanya i les seues possessions d’ultramar de la Dénia del moment. La visita serà el dia 2 d’abril a les 10:30 hores, des de la plaça del Consell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *