Medi ambient

Benitatxell demana un ús responsable de l’aigua especialment durant la Setmana Santa

El municipi invertirà més de 800.000 euros per millorar la xarxa d’aigua potable
Xarxa d’aigua potable Benitatxell / Aj. El Poble Nou de Benitatxell

La falta d’aigua s’ha accentuat aquest últim any a causa de les escasses precipitacions, i deixa al Poble Nou de Benitatxell i a la majoria dels pobles d’arreu del territori valencià en una postura complicada. Davant eixa tessitura, l’ajuntament del municipi ha fet una crida a l’ús responsable dels recursos hídrics i a l’estalvi de la màxima quantitat d’aigua possible, especialment durant el pròxim període vacacional de Setmana Santa, quan s’espera un increment substancial de la població.

Entre altres, la millora del cicle d’aigua s’ha posicionat com una de les principals preocupacions i objectius. I per això, són nombroses les actuacions que s’han portat a terme en aquesta matèria. Més de 800.000 euros invertirà el municipi en millora de la xarxa d’aigua potable. De fet, la propera setmana, el Consorci d’Aigües Teulada – Benitatxell adjudicarà una de les obres de proveïment més importants de les darreres dècades. Es tracta de la posada en servei del pou Canor – Bessó, els treballs del qual es van iniciar el 2017, però no s’havien completat, i la construcció de la nova planta dessaladora de Castellons. Amb un pressupost de licitació de 3.631.595,44 euros, estes infraestructures permetran augmentar els volums disponibles d’aigua potable als dos municipis.

Però no és l’única actuació plantejada amb l’objectiu de millorar i incrementar els recursos hídrics del municipi. L’Ajuntament porta un acumulat de 545.460,34 euros d’inversions els dos últims anys. Fins ara, s’han renovat les canonades d’aigua potable al Poligon 4, al camí de l’Abiar i a l’avinguda d’Alacant, i actualment estan en marxa les obres als carrers Major, la Pau i la zona del Barranc Roig. A més, es preveu executar abans de l’estiu el carrer Dénia – cantonet de Bufó i la part final dels Pous de l’Abiar.

Aquesta dinàmica no s’aturarà una vegada finalitzat l’estiu, ja que per al segon semestre del 2024 està previst destinar 155.430 euros, el que suma unes inversions històriques en renovació de la xarxa de quasi 800.000 euros. Totes elles, finançades de forma majoritària pel Consorci d’Aigües Teulada – Benitatxell i per la Diputació d’Alacant.

A més el municipi està millorant el clavegueram, amb inversions per a la digitalització de les conduccions i elements hidràulics i el control dels vessaments. Aquest servei compta amb un pressupost estimat de 95.500 euros anuals.

A més, després de mesos de treball, el proper mes de juny s’efectuarà la municipalització del servei de depuració d’aigües, fins ara externalitzat. Així, les 25 estacions depuradores del terme municipal passaran a ser gestionades per l’Ajuntament, amb un pressupost d’explotació de 721.378,79 euros finançats íntegrament per l’Entitat Pública de Sanejament i Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR). Aquest fet permetrà garantir l’eficiència del servei i la seua optimització front a interessos mercantils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *