Pesca

100 anys de vida de la Confraria de Pescadors de Calp

El dissabte, 27 d'abril, se celebra l'acte central amb un homenatge als 19 patrons majors i 6 secretaris de la seua història
Imatge d'arxiu usades en la promoció del centenari / Ajuntament de Calp

Calp està de celebració. Aquest 2024 es commemora el centenari de la fundació de la Confraria de Pescadors.

I amb aquest motiu s’ha preparat una sèrie d’actes commemoratius, que han sigut presentats pel patró major, Paco Catalá; l’alcaldessa, Ana Sala; i les regidores de Pesca, Mariola Mulet; de Promoció Econòmica, Paqui Solivelles; i de Planificació Turística, Mireia Ripoll.

L’acte central se celebra el dissabte, 27 d’abril, a la vesprada, a la Casa de Cultura. Es tracta de la gala del centenari, en la qual es rendirà homenatge a la família marinera calpina.

Segons ha explicat Catalá, cobraran protagonisme els 19 patrons i 6 secretaris que ha tingut la confraria al llarg d’aquests 100 anys. Així mateix, “parlarem de la història de la confraria” i confia que “estiga tota la família marinera de Calp”.

Per la seua part, Mulet ha assenyalat tres punts a destacar. En primer lloc, la commemoració d’aquests 100 anys d’història. En segon lloc, la promoció del producte ‘Peix de Calp’. I, en tercer, reactivar les professions del mar.

La regidora ha incidit en el fet que, a més d’aquest acte central, hi haurà activitats cada mes i amb propostes per a tots els públics, per a valorar la tradició marinera calpina.

Mentre Solivelles ha subratllat el suport des del seu departament per a incentivar la marca ‘Peix de Calp’.

I Ripoll en la importància també del producte de la llotja calpina en l’àmbit turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *