Societat

Jeannine Cantó es jubila entre agraïments d’autoritats, policies, alumnes i professors

L'agent de Xàbia es retira després d'ensenyar Educació Viària a prop de 8.000 xiquets
Acte jubilació Jeannine Cantó / Aj. de Xàbia

L’agent de la Policia Local de Xàbia, Jeannine Cantó, ha rebut aquest divendres un homenatge per part dels seus companys, família, amics i directors dels col·legis de Xàbia, amb motiu de la seua jubilació, després de dedicar-se al servei públic des de 1991.

Cantó ha estat la responsable de la unitat d’Educació Vial de la Policia Local de Xàbia durant els últims 22 anys, i ha ensenyat a prop de 8.000 xiquets i xiquetes des dels més menuts, de tres anys, fins als més grans, de 38 anys. Per aquest motiu, un dels protagonistes de l’acte han sigut els directors dels centres educatius de Xàbia, que li han dedicat paraules de carinyo i proximitat i han posat en valor el seu treball i que ha “sigut una companya més” dels diferents equips docents.

La protagonista ha recordat els seus inicis, va començar a Pedreguer en 1991, on va entrar per a tres mesos i “es va quedar”. Cantó va reconéixer que el cap d’aquell temps “no volia dones” però hi havia una alcaldessa que va dir “que si aquesta xica valia, havia d’entrar”. A més, va contar alguna anècdota i com es va guanyar l’estima i respecte dels seus companys; dels veïns de Pedreguer, de fet, ha citat que aquests anaven al retén preguntant “no està la xicona” en referència a ella. Va ser en 1998 quan es va incorporar a la Policia Local de Xàbia, amb Cristóbal Buigues com a cap, “em vaig sentir arropada i em van donar la possibilitat de formar-me i créixer”.

Acto jubilación Jeannine Cantó | Aj. Xàbia

Per últim, ha reconegut que té tres famílies “la pròpia, la uniformada i els que no sou família (els directors i professors dels col·legis)”. I ha conclòs, “vaig començar en la Policia Local amb una alcaldessa, i em jubile amb una alcaldessa”.

En l’acte el cap de la Policia, José Antonio Monfort, ha destacat que el talant de Cantó ha fet que el cos local de seguretat “estiga dins dels col·legis” ja que no es pot entendre “una Policia Local sense ensenyar als més menuts”.

Acto jubilación Jeannine Cantó | Aj. Xàbia

Per la seua part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá ha posat en valor el treball realitzat per Cantó “ensenyant educació vial a tots els xiquets i xiquetes de Xàbia”, i ha afegit que en aquest dia “pots estar orgullosa de tot el treball que has fet i així ho reconeixen” tots els que hui s’han reunit en aquest acte.

Mentrestant, l’alcaldessa, Rosa Cardona, ha reconegut que Jeannine Cantó “ensha ensenyat a tots, però sobretot als més menuts, a creuar els passos de vianants”, és un “treball de sembra any rere any, que hui dona els seus fruits i per això estem ací hui”. Cardona ha afegit que a l’agent que hui es jubila “se l’estima molt”, per últim, li ha agraït en nom de tots els veïns i veïnes “el seu treball per tot el poble”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *