Política

Agricultors i supermercats fiquen punts en comú al Consell Agrari de Dénia

L'objectiu és introduir productes locals en els lineals de venda
Reunió del Consell Agrari / Aj. Dénia

El Consell Agrari de Dénia va congregar-se el passat dimecres, 17 d’abril, per tractar diverses qüestions clau per al sector agrícola, destacades en una moció de suport que va ser aprovada per majoria en el Ple de l’Ajuntament del març. La primera decisió important va ser el compromís de l’Ajuntament per facilitar la creació de canals de venda que prioritzen els productes locals.

Durant la sessió, es va facilitar una trobada inicial entre els agricultors i figures prominents com Pedro Reig, president d’ASUCOVA (Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana), i Jordi Fornés, president de MasyMas. Esta reunió inicial obrirà la porta a futures discussions sobre la introducció de productes agrícoles de Dénia als supermercats.

Primera toma de contacte al Consell Agrari | Aj. Dénia

Un altre tema abordat va ser la possible reutilització de les aigües residuals de l’EDAR per a la irrigació, un punt que la regidora d’Agricultura, Sandra Gertrúdix, va aclarir que es debatrà en futures reunions amb els interessats per explorar totes les opcions possibles.

En la mateixa línia de potenciar la visibilitat de l’agricultura local, es va aprovar una proposta per a incorporar un projecte de senyalització en el futur Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Dénia (PEDAS), que està en fase de contractació. Este projecte ajudarà a destacar la zona agrícola de la ciutat en conjunció amb iniciatives com la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i el futur parc agrari.

Parc agrari

Gertrúdix també va presentar el concepte d’un parc agrari experimental que enfocarà en la formació i actualització de coneixements agrícoles. A més, es va mencionar la intenció d’incloure un banc de llavors de varietats tradicionals de la comarca de la Marina Alta, així com la promoció de la marca “Bancalet”, que busca potenciar la visibilitat dels productes locals.

La reunió va comptar amb l’assistència de representants de diverses associacions agrícoles i entitats locals. Es va acordar mantindre les reunions del Consell Agrari de manera anual, amb la possibilitat de convocar sessions extraordinàries si es requerix, assegurant-se així un seguiment eficient dels temes tractats i mantenint informat el sector agrícola sobre els avanços i decisions preses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *