Habitatge

Calp llança ajudes al lloguer per a joves: consulta els requisits i els terminis

L'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge a residents, menors de 35 anys amb contracte de lloguer des de fa més d'un any
Calp / Redacción

Calp ha publicat les bases que regulen la concessió de les ajudes municipals al lloguer de l’habitatge habitual, anomenades “Lloguer Jove“, destinades a joves amb pocs recursos econòmics que visquen en el municipi.

L’Ajuntament ha destinat 150.000 € a aquesta iniciativa per a facilitar l’accés a l’habitatge en règim de lloguer a les persones joves amb escassos mitjans econòmics. Aquells interessats que complisquen amb els requisits, ja poden sol·licitar aquestes ajudes. És imprescindible que els que sol·liciten l’ajuda siguen menors de 35 anys i estiguen empadronades a Calp, a més que siguen arrendatàries d’un contracte de lloguer d’habitatge, que siga la seua residència usual i permanent. El contracte de lloguer ha de tindre una duració mínima d’un any.

Els ingressos anuals dels sol·licitants no han de superar 3 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) excepte si en la unitat de convivència hi ha una família nombrosa o una persona amb diversitat funcional amb un grau igual o superior al 65%, cas en el qual el llindar s’incrementa a 5 vegades l’IPREM.

El Lloguer Jove ofereix una ajuda màxima de 1.200 € corresponent a sis mesos de lloguer en el període de setembre de 2023 a setembre de 2024. Es concedirà una única ajuda per habitatge. Les sol·licituds i la documentació requerida es podran presentar fins al 13 de setembre de 2024 tant a la seu electrònica com a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament.

Aquesta ajuda no és compatible amb altres ajudes al pagament del lloguer que puguen concedir altres administracions o entitats públiques. La regidora de Benestar Social, Itziar Doval, ha destacat que “per primera vegada s’implementa aquest tipus d’ajudes a Calp, i amb aquesta mesura volem donar una primera resposta al greu problema de l’accés dels joves a l’habitatge”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *