Esports

Àlex Pella presenta el projecte “Desafiament Victoria”

El vaixell "Maxicat Victoria" té el seu port base en Dénia, que és on s'està preparant el projecte
Álex Pella amb la seua tripulació / A. Pella

Madrid va ser l’escenari on Alex Pella, el destacat navegant oceànic, va revelar el seu ambiciós projecte “Desafío Victoria“. Esta iniciativa no és només un repte esportiu d’enormes proporcions, sinó també un compromís amb la sostenibilitat i la història marítima. Pella i el seu equip tenen l’objectiu de trencar el rècord de circumnavegació cap a l’oest, seguint la ruta dels pioners Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, els qui van completar esta gesta fa cinc segles.

El Maxicat Victoria, que reposa en el Port de Dénia, serà el vehicle per a este viatge reptador. Este catamarà, rehabilitat sota principis d’economia circular, és una declaració de principis: navegar sense emissions de CO₂, aprofitant només l’energia del vent i els corrents oceànics. La travessia està planificada per a ser una volta al món sense escales ni assistències externes, un verdader testament a la resistència i habilitat de la seua tripulació.

El desafiament no consistix només a replicar la travessia històrica, sinó a fer-ho en condicions extremadament desfavorables, navegant a contravent i contra corrents predominants. *Pella busca establir un nou rècord de 100 dies, superant la marca actual de 122 dies. El seu viatge començarà i conclourà a Sanlúcar de Barrameda, passant per icònics punts com el Cabo de Hornos i el Cabo de Buena Esperanza.

Barco Maxicat Victoria | Pella

“Desafiament Victoria” és un cresol de desafiaments: històric, esportiu i ecològic. En pretendre “donar-li la volta al món per a donar-li la volta al món”, el projecte es posiciona com un pont entre el passat i un futur més sostenible. A més, es convertix en una plataforma per a la conscienciació sobre la importància dels oceans com a embornals de carboni i sobre la necessitat d’una transició energètica.

Abans del gran repte de la circumnavegació en 2025, l’equip de Pella s’enfrontarà a altres proves: la Volta a Menorca al maig, la Volta a Espanya des de Bilbao fins a Barcelona al juliol, i la Ruta del Descobriment des de Huelva fins a l’illa de San Salvador a la fi de 2024. Cadascun d’estos reptes servirà com a preparació i calfament per al desafiament final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *