Política

Ana Sala: “Estic indignada per la situació d’emergència educativa que està patint Calp”

Entrevista, a Dénia FM, amb l'alcaldessa de Calp
Ana Sala, alcaldessa de Calp / Alba Alborch

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala (Somos Calp) ha mostrat la seua “indignació” per la situació d’emergència educativa que travessa la ciutat. En estos termes s’ha pronunciat la munícipe en el ‘primer café’ de Dénia FM.

La problemàtica en matèria d’infraestructures educatives ha sigut un dels temes tractats, ja que, des de fa uns sis anys, des de l’exercici 2018-19, Calp està esperant la construcció del 2n IES i el nou CEE Gargasindi.

Sala ha incidit en la situació d’este últim, d’àmbit comarcal i que porta tres anys provisionalment a Benissa. La primera edil ha assegurat que l’Ajuntament no ha fet un pas sense el vistiplau de la Conselleria, afegint que “no podem aguantar més i necessitem una solució immediata per part de la Conselleria d’Educació”.

Romanent de tresoreria

Un altre aspecte tractat ha sigut els més de 8,5 milions d’euros del romanent de tresoreria que es destinarà a obres i inversions.

Entre altres, Sala ha destacat el milió d’euros per al Pla d’Ocupació, amb al voltant de 50 places; els 700.000 euros per al projecte i execució de l’Oficina de Turisme del segle XXI; el mig milió d’euros per als Bons Comerç; o els 200.000 euros per al ombraix de els quatre centres educatius del municipi.

Projectes pendents

Parlant de projectes, l’alcaldessa calpina ha reconegut tindre dos projectes pendents que no es van poder executar en l’anterior legislatura: la remodelació de la plaça Major i el passeig marítim de La Fossa.

Finalment, Sala ha subratllat els actes pel centenari de la Confraria de Pescadors, que tindran el seu punt central el 27 d’abril, amb l’homenatge a la família pesquera calpina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *