Medi ambient

Dénia sol·licita autorització per a regenerar la platja de Blay Beach

L'Ajuntament planeja una mesura d'urgència per a recuperar la zona afectada portant 1.000 metres cúbics d'arena
Platja de Les Marines / Ayuntamiento de Dénia

L’Ajuntament de Dénia sol·licitarà al Servici Provincial de Costas l’autorització per a realitzar una aportació d’arena a la platja de Les Marines, concretament en la zona de Blay Beach, per a condicionar de cara a aquest estiu aquest tros de la platja que es troba molt erosionat per l’acció dels temporals.

Dimarts passat 16 d’abril, l’equip de Govern va mantindre una reunió amb la cap del Servici Provincial a Alacant, Rosa dels Rius, qui va explicar que “el consistori pot demanar permís a Costas per a dur a terme aquesta actuació temporal, com a mesura d’urgència, mentre arriba el moment de l’execució de les obres de regeneració previstes en aquest tram del litoral denier”.

El Ple ordinari que tindrà lloc el dijous 25 d’abril aprovarà la sol·licitud d’autorització, que també inclou els treballs previs d’extracció d’arena de la zona d’Els Molins, al carrer del Llac Tiberiades, on s’acumula una gran quantitat d’arena. Segons s’especifica en l’informe tècnic que acompanyarà la sol·licitud d’autorització “des de fa més de sis anys, i agreujada la situació pel temporal Gloria que va tindre lloc l’any 2020, aquest tram de platja és inaccessible per a l’ús com a zona de bany, ja que la mar arriba fins als habitatges i no existeix ja zona de platja”. Si Costas autoritza l’actuació, l’Ajuntament té previst aportar 1.000 metres quadrats d’arena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *