Successos

Bombers declara com estabilitzat l’incendi de Tàrbena

Els mitjans aeris van retirant-se de la zona i esta nit s'esperen ratxes de vents
Equip de terra a l'incendi de Tàrbena / Bombers Dip. Alicante

L’incendi forestal declarat diumenge a la Serra Ferrer, a Tàrbena i que afecta també a l’interior de la Marina Alta, evoluciona favorablement aquest dimarts, després de l’arduós treball dut a terme durant la nit per un ampli dispositiu format per uns 200 efectius.

A les 19.00 hores, Bombers ha declarat com estabilitzat el foc i els veïns evacuats poden tornar a les seues vivendes. Segons comenten, durant la vesprada s’estan retirant mitjans aeris encara que durant la nit s’esperen vents que poden canviar de direcció per la qual cosa es treballarà pendents d’evitar reproduccions, refredant el terreny en tot moment.

No hi ha flama i des del PMA es parla d’un perímetre estimat de quasi 700 hectàrees. Amb les primeres hores del dia, els mitjans aeris s’incorporaven progressivament al llarg del matí, en suport als 200 efectius antiincendis terrestres que han pres el relleu dels seus companys que van treballar tota la nit.

Segons ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, aquest migdia, s’insisteix especialment en el treball per terra, en les pròximes hores per a evitar possibles rebrots en el perímetre.

Montero ha explicat que la “nit ha evolucionat de forma positiva” i el treball dels 200 efectius “ha permés refrescar molt la zona sobretot el franco sud”, el que més preocupa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *