Societat

Calp acull el XXV Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters

La Fumiga i Cate DJ actuaran el divendres 17 de maig
Presentació del programa / Aj. Calp

Els propers 17 i 18 de maig, Calp serà la seu del XXV Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res (FVDIT), un esdeveniment que reunirà en el municipi a prop de 1000 dolçainers i tabaleters de tota la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de reivindicar la música i cultura valenciana. A més, aquest esdeveniment servirà també per a commemorar el XXV aniversari de la Colla de Xirimiters del Carellot de Calp.

Per això, la Colla de Xirimiters i l’Ajuntament han organitzat un intens cap de setmana que començarà el divendres 17 de maig amb els concerts a la plaça Major de “La Fumiga” i Cate DJ.

El dissabte 18 de maig, la jornada s’iniciarà amb un passacarrer sobre rodes i una xarrada que tindrà com a protagonista la música tradicional, a la vesprada està previst un nou passacarrer pel casc antic, una fira de Luthiers a la plaça Major i l’actuació conjunta de totes les agrupacions de dolçainers i tabaleters participants, a més d’una mostra de “dances i muixeranga”.

Els actes es concentraran a la plaça Major on les agrupacions participants podran degustar al migdia d’un calder de “Peix de Calp” patrocinat per la Confraria de Pescadors de Calp i en el qual per la nit es servirà un sopar de germanor entre totes les “colles” desplaçades a Calp.

L’Auditori de la Casa de Cultura acollirà a les 20:30 l’actuació de la companyia valenciana de dansa “Otradanza” que presenta “Clandestino” i a les 23 hores es celebrarà un “correfoc” pels carrers del municipi. Ja per la nit està previst l’actuació en concert de “Niuss” i “DJ Plan B” també a la plaça Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *