Política municipal

Calp cedix 30.000 metres quadrats per a infraestructures educatives provisionals

Es tracta d'una cessió temporal, a la Conselleria d'Educació, per un període de cinc anys
Imatge del ple de l'Ajuntament de Cap del mes d'abril / Ajuntament de Calp

El ple de la corporació municipal de l’Ajuntament de Calp ha aprovat, per unanimitat, la cessió temporal per un període de 5 anys de l’ús, de prop de 30.000 metres quadrats de terreny a favor de la Conselleria d’Educació, per a la ubicació d‘instal·lacions educatives provisionals per a donar cabuda a la demanda d’escolarització del municipi.

El període de cessió és de 5 anys perquè així ho determina la legislació. Una vegada cedit, l’Ajuntament invertirà prop de tres milions d’euros en l’adequació del terreny i la instal·lació del subministrament d’aigua, llum i clavegueram. En aquests moments s’està redactant el projecte d’adequació i posteriorment es licitaran les obres, una vegada finalitzades Conselleria traslladarà els mòduls.

L’alcaldessa, Ana Sala ha assenyalat que “complim amb els compromisos que adquirírem amb la comunitat escolar fa unes setmanes, ja hem cedit 30.000 metres per al nou IES i ara uns altres 30.000 metres per a la secció, falta que Conselleria agilitze els projectes del nou IES i el CEE Gargasindi”.

Toni Tur, de Defendamos Calp, ha acusat al govern local de no preveure qüestions tan importants com les instal·lacions educatives i destinar el remenant a projectes com centres educatius, “el col·lapse educatiu porta molts anys perquè mai s’han atés les necessitats educatives del municipi”.

El portaveu del grup popular Paco Fernández ha anunciat el vot favorable del seu partit afirmant que “ens sembla positiva la cessió dels terrenys i sol·licitem la màxima celeritat en l’adequació d’aquests, ací hem d’anar tots a una perquè és un tema d’interés comú, perquè Calp tinga unes infraestructures educatives dimensionades a la seua població parlarem amb qui faça falta”.

Guillermo Sendra, regidor socialista, ha destacat “tenim un greu problema d’emergència educativa que ha estat generat per Conselleria, no per aquesta corporació, ara cal resoldre el problema i no podem fer-ho amb més celeritat, hem buscat solucions immediates”.

Ximo Perles ha afirmat que “pense que és un fracàs de la política educativa, ens demanen terrenys per a crear col·legis que no estan ni projectats com el quart col·legi, no es planteja la construcció d’un col·legi definitiu, el que reclame és que s’inicie la planificació del nou col·legi i el nou IES i que les prefabricades siguen realment temporals”.

En aquest punt, Juan Manuel del Pino, regidor de Territori i Urbanisme ha volgut destacar que “l’Ajuntament de Calp no sols ha cedit 30.000 metres quadrats de terrenys en zona verda a Conselleria sinó que va a invertir prop de tres milions per a adequar-ho per a unes instal·lacions que són provisionals, el Consistori està realitzant un esforç que va més enllà de les seues competències. Hem fet un gran esforç per a portar aquest punt a ple quan Conselleria no va informar fins al 31 de gener de la ubicació provisional dels centres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *