Música

Arriba a Calp el Piano Festival durant abril i maig

Des de promeses locals fins a reconeguts virtuosos internacionals, el festival oferirà un ampli ventall de concerts de piano
Antonio Galera / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp, a través de la Regidoria de Cultura, organitza per primera vegada el Calp Piano Festival, un esdeveniment que comptarà amb reputats pianistes del panorama internacional així com amb noves promeses del piano. De fet, este festival té com a objectiu, d’una banda, promoure el talent de joves pianistes de Calp i, de l’altra, oferir a la ciutadania calpina l’oportunitat de gaudir de grans artistes del món del piano.

L’esdeveniment comptarà amb un concert cada cap de setmana d’abril – exceptuant el primer cap de setmana on s’han programat dos concerts – i els dos últims caps de setmana de maig. Començarà el 6 d’abril. Els concerts, que són gratuïts, tindran lloc a les 20 hores al Saló Blau.

Programació del Calp Piano Festival

  • 6 d’abril. Silke Ribes: Actualment alumna del Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Va rebre la beca del Curtis Summerfest de Philadelphia en 2020 i ha obtingut nombrosos premis malgrat la seua joventut.
  • 8 d’abril. Germans Hang i Kai Lin Chen: Joves promeses de Calp de 13 i 16 anys, respectivament. Han actuat en concerts de la Coral Ifach i en la 12a Gala homenatge “Amics de la Pedrera 2024”. Destaquen per la seua maduresa i personalitat al piano.
  • 12 d’abril. Giuliano Adorno: Pianista italià de renom internacional i professor principal de piano de l’Institut “D. Cimarosa” d’Avellino. Ha aconseguit premis i reconeixements en més de 30 concursos de piano nacionals i internacionals.
  • 19 d’abril. István Székely: Professor del conservatori Katarina Gurska de Madrid i del Centre Franz Liszt per a joves talents de la Nucía. Guanyador de diversos premis en concursos nacionals i internacionals i director de diversos concursos i festivals de piano.
  • 26 d’abril. Rosa Blanco: Formada a Madrid i a Alemanya, ha oferit recitals a Espanya, França i Alemanya, entre altres països, i ha estat distingida en diversos certàmens de la seua especialitat.
  • 22 de maig. Antonio Galera: Compta amb una destacada trajectòria internacional, havent actuat en diverses parts del món com el Regne Unit, França, Estats Units, entre altres. Imparteix cursos a la Universitat de València i en escoles i universitats de diferents ciutats.
  • 30 de maig. Sofya Melikyan: Pianista armènia, va rebre el Premi Extraordinari d’Honor Fi de Carrera. Va realitzar estudis de postgrau a la Manhattan School of Music de Nova York i ha actuat en prestigioses sales d’Europa, Àsia, Estats Units, Austràlia i Canadà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *