Medi ambient

Teulada inicia la campanya ‘Parcel·les netes, parcel·les segures’ per a combatre incendis

L'objectiu és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la neteja de terrenys abans de l'estiu
Parcel·les netes Teulada / Aj. Teulada

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Teulada, dirigida per Pilar Vidal, ha engegat una nova campanya de conscienciació ciutadana per a la neteja de parcel·les. La campanya, sota el lema ‘Parcel·les netes, parcel·les segures‘, té com a objectiu principal conscienciar els propietaris de terrenys de la importància de mantindre les seues parcel·les netes de maleses, matolls i residus, ja que aquests elements són altament combustibles i poden provocar incendis forestals de greus conseqüències.

Inspeccions, notificacions i legislació

Des del consistori, es duen a terme inspeccions tècniques de les parcel·les situades en zones amb risc d’incendi per falta de neteja i manteniment de la vegetació. En cas de detectar parcel·les sense el manteniment adequat, es notifica als propietaris la necessitat de realitzar la neteja corresponent, advertint-los de les possibles sancions en cas de no complir amb aquesta obligació.

Així mateix, es requereix, en compliment de la normativa d’aplicació, que totes les persones propietàries de solars urbans i/o terrenys rurals de Teulada Moraira procedisquen abans del període estival a executar les labors de manteniment de les parcel·les per a evitar el desenvolupament excessiu de vegetació que alberguen, per a aquesta manera evitar la proliferació de plagues urbanes i atenuar el risc d’incendi. En cas d’incompliment, es dicta una ordre d’execució dels treballs, assenyalant les deficiències i els costos es repercuteixen en els propietaris.

Crida a la col·laboració ciutadana

Malgrat les inspeccions i notificacions, la regidora Pilar Vidal ha fet èmfasi en la necessitat de comptar amb la col·laboració ciutadana per a previndre incendis forestals. “És fonamental que tots siguem conscients de la nostra responsabilitat en la protecció del medi ambient i la neteja i adequat manteniment de la vegetació de les parcel·les és una de les mesures més importants que podem prendre per a evitar aquests incendis”, ha declarat Vidal. “La neteja de les parcel·les és una tasca senzilla que pot evitar grans desastres. Amb l’arribada del bon temps, augmenta el risc d’incendis forestals, per la qual cosa és crucial extremar les precaucions, adoptar mesures preventives i que tots col·laborem”, ha afegit la regidora de Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *