Medi ambient

Contenidors ignífugs en els Punts Verds de Xàbia pròxims a terrenys forestals

La implantació d'estos contenidors es deu al fet que el municipi s'ha adaptat al Decret del Consell de juny de 2023
Punt Verd de Cansalades / Ajuntament de Xàbia

La regidoria de Serveis de Xàbia i l’empresa responsable del servei de recollida de residus, Tetma, han instal·lat uns contenidors ignífugs en alguns llocs i Punts Verds que es troben més propers als terrenys forestals.

La implantació d’aquests contenidors es deu al fet que el municipi s’ha adaptat al Decret 91/2023 de 22 de juny del Consell, pel qual s’aprova el reglament de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana (Llei 3/1999 de 9 de desembre), la qual cosa ha obligat a realitzar una modificació en dos dels Punts Verds de la xarxa d’àrees d’aportació situada en el disseminat.

El decret en el seu annex X, regula les condicions particulars en matèria de prevenció d’incendis forestals en les autoritzacions de determinats usos o instal·lacions amb risc d’incendi en terreny forestal i la zona d’influència. En aquest punt, en relació amb els contenidors de residus, el reglament obliga que aquests dipòsits compten amb tapa i estiguen construïts amb materials ignífugs.

Aquest Decret ha obligat a modificar els contenidors que hi ha en els Punts Verds de La Plana i el camí Cansalades-Tossalets (en el carrer del Riu Palància) i a retirar les caixes obertes que es destinaven a enseres i jardineria, la resta de contenidors (verd, paper, orgànic, resta i dipòsit d’oli) es mantenen tal com estan actualment, però ara són de metall.

Els veïns de la zona de La Plana disposaran d’un servei de l’Ecoparc Mòbil del Consorci Mare tots els dimecres a la vesprada en horari de 14:30 a 18:30 hores, que a més comptarà amb un contenidor obert per a jardineria i que estarà situat en la zona d’aparcament al costat del Monestir.

Mentrestant, els veïns del Punt Verd de camí Cansalades-Tossalets podran dipositar els residus de verd i els estris en el punt verd de Pinosol o en el de camí de les Adsúbies (prop de l’oficina d’Amjasa).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *