Gastronomia

Cristina Gómez guanyadora del XII Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia

El segon premi ha recaigut en César Mogollón i el tercer és per a Ariel Mungia
Cristina Gómez, guanyadora del XII Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia / Alba Alborch

El primer premi del XII Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia s’ha anat fins a València.

La xef Cristina Gómez del restaurant Fierro ha resultat la guanyadora d’aquesta edició, celebrada, este 9 d’abril, al Mercat Municipal, organitzat per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), en col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament denier, i dirigit pel cuiner Rafa Soler.

El segon premi ha sigut per a César Mogollón, del restaurant Ambivium (Peñafiel, Valladolid).

El tercer premi ha sigut per a Ariel Mungia , del restaurant Raza (Valladolid).

La guanyadora ha obtingut un premi de 2.500 euros. El segon classificat ha rebut un xec per valor de 1.500 euros i el tercer, un premi de 1.000 euros. I els tres han rebut el seu trofeu, una escultura de Toni Marí creada expressament per al concurs.

Al costat dels premiats, han concursat en aquesta dotzena edició: Federico Guajardo, restaurant El Carreter, Dénia; Víctor Suárez, restaurant Haydée (Orotava, Tenerife); Martín Comamala, restaurant 539 Plats Forts (Puigcerdà, Girona); Ignacio Carballo, restaurant Kitchen Club (Madrid) i Eugenio González, restaurant Kanaloa (Marbella)

Com cada edició, també s’ha lliurat el ‘Premi especial gamba roja’, que enguany ha recaigut en l’escultor xabiero Toni Marí, autor de les estatuetes que s’entreguen en este certamen com a trofeu.

Desenvolupament del certamen

La jornada ha arrancat a les 9 hores, amb l’arribada dels huit cuiners finalistes al Mercat Municipal de Dénia. Després del sorteig de les taules i l’ordre de presentació dels plats, els xefs han disposat de dues hores per a preparar en directe les seues creacions amb la gamba roja de Dénia com a protagonista (cortesia de la Confraria de Pescadors) davant la mirada atenta dels nombrosos assistents a l’esdeveniment, que no han volgut perdre detall d’aquesta important i original cita gastronòmica.

A les 11:30 hores, els plats finalistes s’han presentat al jurat del Concurs, integrat per Carolina Álvarez, cap de cuina de Quique Dacosta Restaurant (Dénia, Alacant); el gastroinfluencer Pablo Cabezali; el crític gastronòmic Igor Cubillo; el triestrellat xef Quique Dacosta, de Quique Dacosta Restaurant (Dénia, Alacant); Óscar García, xef del restaurant Baluarte (Sòria); Álvaro Garrido, xef del restaurant Mina (Bilbao); Andreu Genestra, xef del restaurant Andreu Genestra (Mallorca); María Gómez, xef del restaurant Magoga (Cartagena, Múrcia); Óscar Molina, xef del restaurant La Gaia by Óscar Molina (Eivissa) i María Ritter, directora de la Guia Repsol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *