Successos

L’incendi en Tàrbena obliga al desallotjament de 180 persones

En la zona ja treballen efectius de l'UME
Columna de fum del incendi de Tàrbena / Redacció

L’incendi en la Serra Ferrer, entre Tàrbena i Xaló, que seguix sense control, ha obligat al desallotjament de 180 persones. Així ho ha indicat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, esta nit, després de la reunió en el PMA.

Bernabé ha ressaltat que, durant esta nit, 126 efectius de l’UME treballaran en les labors d’atenció, juntament amb altres 55 mitjans més de la resta de dotacions fins allà desplaçats. A més d’una dotzena de patrulles de la Guàrdia Civil. 

Fonts oficials asseguren que la nit ha estat complexa per als efectius d’extinció i que s’ha prioritzat la seguretat personal per a evitar situacions perilloses.

També ha avançat que està previst que, demà al matí, s’incorporen més efectius de l’UME, fins a arribar als 200.
Bernabé ha incidit en els “mitjans extraordinaris” amb els quals s’està treballant en este incendi, que ja ha obligat a desallotjar a 180 persones, “de cases del disseminat en Tàrbena i Parcent”. Així mateix, s’han hagut de tallar al trànsit dues carreteres.

Quant a l’origen de les flames, la delegada del Govern ha explicat que s’estan investigant, però “tot apunta que sembla ser una cremada controlada”.

L’incendi forestal en la Serra Ferrer, entre Tàrbena i Xaló. Els bombers han mobilitzat diversos recursos per combatre les flames. Els mitjans mobilitzats, aquest matí del dilluns 15 d’abril, ascendeixen a sis aeris, 12 dotacions de bombers de la Diputació d’Alacant, dos coordinadors forestals, 10 unitats bombers forestals amb tres helitransportades i, com s’anunciava han aplegat fins al lloc equips de l’UME.

L’incendi de Tàrbena des de la Marina Alta | Redacció

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establert la Situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals davant la gravetat de la situació i el perill que suposa per les poblacions del voltant.

A les 15.40 hores del diumenge, el Centre de Coordinació d’Emergències sol·licita l’activació de l’UME, la PMA i la SATCOM. A més, s‘han desallotjat alguns habitatges disseminats. El Centre de Coordinació d’Emergències sol·licita, a la Creu Roja d’Alacant, l’establiment d’un alberg per a les persones afectades en la població de Tàrbena.

Són més d’onze dotacions que l’UME ha sol·licitat dels parcs de Dénia, Benissa, Cocentaina, San Vicente i Elda.

El fum de l’incendi de Tàrbena ocupa el cel de la comarca | Redacció

A les 17:04 hores del diumenge, la Guàrdia Civil de Trànsit informa que s’ha tallat l’accés per la carretera CV-715 cap a la zona de l’incendi. Es talla l’accés des de Parcent al nord i des de Bolulla al sud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *