Sanitat

L’Atenció Primària de Dénia realitza més d’1.2 milions de consultes en 2023

El departament de salut intensifica l'assistència amb visites domiciliàries i llança una campanya d'agraïment als professionals
Atención primaria / Aj. de Dénia

L’Atenció Primària del departament de salut de Dénia va realitzar prop d’1.250.000 consultes durant l’any 2023, incloent medicina general, infermeria i urgències. Aquesta xifra representa un increment respecte a l’any anterior i reflecteix el creixement de la població resident a la Marina Alta.

El servei no sols es presta en els centres de salut, sinó que també inclou visites domiciliàries, amb al voltant de 40.000 assistències durant l’any, un 5 % més que en l’any anterior.

Per commemorar el Dia de l’Atenció Primària, el 12 d’abril, el departament de salut de Dénia ha llançat una campanya d’agraïment als professionals mitjançant audiovisuals distribuïts a través de les xarxes socials. Aquests vídeos mostren el reconeixement dels pacients als professionals de la salut.

Amb 4 centres sanitaris integrats, 8 centres de salut, 34 consultoris i 3 consultoris d’estiu, el departament atén una població de 188.600 persones. La zona de Dénia va liderar el nombre de consultes en 2023, seguida per Xàbia, Calp i Benissa.

Durant l’any 2024, s’han establert consells de salut bàsics en cada zona de salut del departament. Aquests òrgans busquen millorar el benestar i la qualitat de vida de la població mitjançant la participació ciutadana. Estan formats per professionals sanitaris, associacions locals, institucions soci-sanitàries, farmàcies, el Centre de Salut Pública de Dénia, associacions de veïns i de pacients, sindicats, consells escolars i ajuntaments. Els consells s’ocupen d’analitzar la salut comunitària, identificar determinants de salut, promoure accions saludables i compartir pràctiques exitoses.

Un dels objectius de l’Atenció Primària és ampliar el treball de les Unitats Mèdic-Infermeres (UMES) a totes les àrees. Actualment, es prova el Pla del Pacient Crònic Complex als centres d’Ondara i Pedreguer, un programa que cobreix l’atenció del pacient crònic en diverses situacions, incloent l’hospitalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *