Successos

Desmantellada una instal·lació dedicada a l’elaboració de droga a Pedreguer

Les sales de cultiu es trobaven ocultes darrere estrets passadissos formats per planxes de fusta
Plantació de marihuana en Pedreguer / Guardia Civil

En el marc de les operacions realitzades dins del ‘Pla de Resposta Policial al cultiu de marihuana i els beneficis del mateix’, la Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana a Pedreguer i ha detingut a un individu de 25 anys per la seua presumpta implicació en els delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Les investigacions es van iniciar quan els agents de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil d’El Verger van tindre coneixement que s’estava produint un consum d’energia elèctrica desorbitat a Pedreguer. A causa d’açò, els agents van realitzar una sèrie d’indagacions en la zona per descobrir a què es devia aquest gran despesa d’energia.

Una vegada localitzada l’habitatge des de la qual s’estaven consumint els alts índexs d’electricitat i després de vigilàncies realitzades, els investigadors van averiguar que en el seu interior s’estava duent a terme el cultiu de marihuana.

El 14 de febrer, conclòs la fase d’investigació, els agents de l’àrea d’investigació van dur a terme el registre de l’habitatge, on es va detindre a un ciutadà lituà de 25 anys per pressumptes delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

En el registre es van intervindre 251 plantes de marihuana, amb un pes de 241 quilograms, 700 grams de pol·len d’haixix i uns altres 159 grams de cabdells preparats per a la seua distribució, així com material per a pesar i envasar la droga.

Cal destacar la dificultat del registre degut a que les sales de cultiu es trobaven ocultes darrere estrets passadissos formats per planxes de fusta. A més, els agents van intervindre diferents instruments tecnològics per al cultiu, com 48 focus led, 6 màquines d’aire condicionat, 25 ventiladors i 13 filtres d’aire de carbó.

El detingut, juntament amb els efectes intervinguts, ha sigut posat a disposició del Jutjat d’Instrucció nº 2 de Dénia, que ha decretat el seu ingrés en presó sense fiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *