Successos

Detenen a Calp a un home buscat per Hongria mentres conduïa un cotxe robat a Alemanya

La documentació i les mesures d'identificació del vehicle havien sigut manipulades per a circular i no ser reconegut com robat
Moment de la detenció / Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home que es trobava buscat per les autoritats hongareses mentre conduïa un vehicle sostret en Alemanya. Al detingut, un home ucraïnés de 53 anys, se li imputen els presumptes delictes de receptació i falsedat documental, així com es va comprovar que posseïa una ordre europea de detenció i lliurament.

El dia 4 d’abril, agents de seguretat ciutadana pertanyents a la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp, mentre es trobaven realitzant un dispositiu de seguretat en una de les vies d’entrada a la localitat d’Altea, van visualitzar un vehicle les característiques del qual van aixecar les seves sospites, motiu pel qual van procedir a aturar-lo i identificar els ocupants.

Una vegada aturat, els agents van comprovar que la documentació i els elements identificatius del vehicle no coincidien, podent comprovar que simulaven els d’un altre legalment matriculat a Polònia i descobrint que el veritable número de bastidor pertanyia a un vehicle sostret en Alemanya.

A més, també van fer les comprovacions de la documentació dels ocupants, descobrint que sobre el conductor pesava una ordre europea de detenció i lliurament (OEDE), dictada per les autoritats d’Hongria per falsificació de documents.

Finalment, l’home va ser detingut pels presumptes delictes de receptació, falsedat documental i una ordre europea de detenció i lliurament, sent posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció de Guàrdia de l’Audiència Nacional des d’on es va decretar el seu ingrés a presó a l’espera de ser extradit a Hongria.

El vehicle recuperat ha quedat intervingut i les seues dades han sigut posades en coneixement de les autoritats alemanyes a través de l’organisme de cooperació policial SIRENE, per a dur a terme la devolució al seu legítim propietari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *