Successos

Detingut a Dénia per gastar quasi 9.000 € en despeses personals amb la targeta d’empresa

Els fets van ocórrer en uns 25 dies aproximadament

La Policia Nacional ha detingut a l’autor d’un delicte d’apropiació indeguda que utilitzava la targeta de crèdit de l’empresa en la qual treballava per a fer compres personals. El detingut estava acabat de contractar i es va gastar una quantia important de diners en menys d’un mes que va tindre en el seu poder la targeta. L’home va ser descobert gràcies a diverses consultes en línia que va realitzar l’administrador de l’empresa.

Els fets van ocórrer en uns 25 dies aproximadament. El titular d’una empresa de lloguer de vehicles de mobilitat personal va haver de realitzar un viatge a l’estranger i va confiar una targeta de crèdit de la societat, a un dels seus treballadors que portava poc temps en l’empresa. El destí de l’ús normal de la targeta era per a posar combustible a les furgonetes que s’usava diàriament.

Quan l’administrador de l’empresa de lloguer va fer la consulta de despeses d’eixe mes, va descobrir que la targeta confiada al treballador havia tingut multitud de moviments. Es van detectar compres en gasolineres, botigues de robes i calçat, compres de servicis de telefonia mòbil, botigues de bricolatge i fins i tot diversos reintegraments directes de caixers automàtics. El posseïdor de la targeta havia fet mes de 35 moviments durant aproximadament 25 dies. Les transaccions es van realitzar en les localitats de Dénia i Benidorm, i van ascendir a una despesa total de més de 8700 euros.

El delicte va ser posat en coneixement de la Comissària de Policia Nacional a Orihuela, però les diligències van ser transferides al Grup de la Policia Judicial de la Comissària de Policia Nacional de Dénia. Des d’un principi no es dubte de qui va ser el presumpte autor, però es van realitzar més perquisicions per a aportar més dades sobre el succeït.

Es van prendre dades dels implicats i es va sentir en declaració a un testimoni dels fets. Amb tota la informació recopilada i tenint clars indicis d’autoria, es va procedir a detindre al presumpte autor. Est ultime va ser localitzat i detingut en la mateixa localitat Dénia.

Al presumpte autor se li culpa d’un delicte d’apropiació indeguda. L’home és d’origen alemany, té 42 anys i diferents antecedents per fets similars. En el moment de la seua detenció no va voler aportar informació de l’ús que li havia donat a la targeta. La Policia Nacional ha esclarit el fet de manera completa, posant les diligències en coneixement del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Dénia.

La Importància de la Col·laboració entre Unitats Policials

La col·laboració entre unitats de la Policia Nacional és clau per a combatre el delicte i mantindre la seguretat. Això implica intercanvi d’informació, coordinació d’operacions, capacitació conjunta, suport en investigacions, integració d’unitats especialitzades, desenvolupament de protocols, participació en grups de treball i coordinació amb altres agències. La comunicació efectiva, la coordinació d’esforços i l’ús eficient de recursos són fonamentals per a una col·laboració exitosa, ha sigut fonamental per a l’esclariment d’este delicte d’apropiació indeguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *