Successos

Detingut a Els Poblets per cultivar marihuana en una nau industrial

El detingut ha ingressat a la presó provisional per estos fets

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació nacional Miller, ha desmantellat una plantació de marihuana de tipus indoor a l’interior d’una nau industrial a Els Poblets. A més de detindre al seu responsable, s’han intervingut 2.434 plantes de marihuana que van arribar a un pes aproximatiu de 135 quilograms i divers material relacionat.

Durant el mes de novembre de l’any passat, el Puesto Principal de la Guàrdia Civil d’El Verger va rebre informació sobre la possible existència d’una plantació de marihuana de tipus indoor al municipi d’Els Poblets, per la qual cosa van decidir iniciar una sèrie d’investigacions.

Després d’arduós tràmits, els investigadors van localitzar el lloc on presumptament es trobava la plantació: una nau industrial en el nucli urbà.

A mesura que avançaven les investigacions, es va poder constatar que la nau portava dos anys llogada a un home albanés de 44 anys, amb antecedents per cultiu de marihuana a la província de La Corunya. A més, medicions van revelar un elevat consum elèctric, quan no existia cap contracte de llum.

El 20 de març, una vegada confirmada l’existència de la plantació, es va dur a terme un registre a la nau. A l’interior, es va descobrir que el magatzem havia sigut modificat, havien construït 4 sales de cultiu amb pladur i fusta juntament amb un complex sistema de ventilació per evitar olors que pogueren aixecar sospites.

L’individu vivia al recinte i passava grans temporades sense eixir al carrer per no ser descobert. A més, havia acumulat grans muntanyes de terra utilitzada i maquinària avariada, tot això utilitzat en la plantació.

Se’n van intervenir 2.434 plantes de marihuana que van arribar a un pes aproximatiu de 135 quilograms, a més de material per al cultiu i pesatge. El sospitós va ser detingut per la seua presumpta participació en els delictes contra la salut pública per cultiu de marihuana i defraudació de fluid elèctric per produir un perjudici econòmic de més de 90.000 euros.

El detingut que, juntament amb els efectes intervinguts, ha sigut posat a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Dénia, on s’ha ordenat el seu ingrés a presó provisional per aquests fets.

Estes actuacions s’emmarquen dins de l’operació Miller, una operació que està desenvolupant la Guàrdia Civil en l’àmbit nacional contra el cultiu i tràfic il·legal de marihuana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *