Successos

Detinguts pare i fill per robatoris en estacions de servei a El Poble Nou de Benitatxell i Xàbia

Ambdós individus, als quals els constaven antecedents per fets similars, han ingressat en presó provisional
Roba utilitzada i intervinguda / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Gaku, ha detingut a un pare i al seu fill per, presumptament, dos robatoris amb violència en dos estacions de servei a Benitatxell i Xàbia, a més s’enfronten a altres delictes.

Després de realitzar un registre en el domicili dels individus, s’han intervingut les peces de roba, suposadament, utilitzades en els robatoris, documentació en fase d’investigació i quatre bicicletes elèctriques que estan sent analitzades per si hagueren sigut sostretes. El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia ha decretat l’ingrés en presó provisional dels detinguts.

Les investigacions es van iniciar el 29 de febrer quan la Guàrdia Civil per mitjà d’una denúncia, va tindre coneixement d’un robatori amb violència en una gasolinera de Xàbia. Dos individus amb cascos de motocicletes van cometre el delicte, mentre un d’ells intimidava al treballador amb un ganivet, l’altre bloquejava la porta d’accés per assegurar la fugida. Davant la gravetat dels fets denunciats, l’Àrea d’Investigació del Puesto Principal de Xàbia va iniciar l’operació Gaku.

A mesura que avançaven les investigacions, es va vincular als mateixos delinqüents amb un altre robatori amb violència ocorregut el 4 de març en una gasolinera de Benitatxell. El modus operandi i el vehicle utilitzat eren similars als del robatori a Xàbia.

Encara que els delinqüents van ocultar la matrícula del vehicle, els investigadors van aconseguir identificar-lo com un sostret en febrer a Xàbia, i mitjançant diverses gestions van identificar als delinqüents: un pare i un fill de 49 i 21 anys respectivament, ambdós amb historial delictiu i veïns de Benitatxell.

En març, durant una vigilància en el domicili dels sospitosos, una patrulla va visualitzar el vehicle amb els delinqüents, els quals, al ser requerits pels agents, van emprendre una fuga cap a Xàbia. Es va desplegar un dispositiu de recerca i detenció en col·laboració amb la Policia Local de Xàbia, aconseguint detindre als sospitosos en un establiment local.

Després de registrar el domicili dels delinqüents, es van intervindre peces de roba utilitzades en els robatoris, documentació en fase d’investigació i quatre bicicletes elèctriques que estan sent analitzades per si hagueren sigut sostretes.

Els detinguts que han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia, han ingressat en presó provisional per aquests fets.

Ambdós delinqüents s’enfronten a càrrecs per dos presumptes delictes de robatori amb violència, un presumpte delicte de furt o ús de vehicle de motor i dos presumptes delictes contra la seguretat viària, un per presumpta conducció temerària i un altre per conduir, presumptament, un vehicle a motor sense tenir l’autorització per a això per pèrdua de vigència, ja que el pare conduïa mancant de permís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *