Medi ambient

El 2 de maig s’inicia la campanya de vigilància contra incendis en el Montgó

S'avancen un mes les accions per a previndre incendis forestals en este parc natural
Parc Natural del Montgó / Redacció

El pròxim 2 de maig començarà la campanya de vigilància contra incendis en el Montgó.

D’esta manera s’avancen un mes les accions per a previndre incendis forestals en el Parc Natural.

Les nostres muntanyes travessen uns moments de vulnerabilitat extrema, podríem dir, i d’exposició més elevada a què es produïsquen incendis, degut, entre altres condicions, a la falta de precipitacions, la sequera i el fort calor que provoquen una sequedat extrema del territori.

Situacions que provoquen, com ja hem patit durant este mes d’abril amb els incendis de Xàbia i Tàrbena, una “desestacionalització” de l’època de focs, i una major virulència, de vegades, de les flames i la seua propagació.

Davant esta situació, des de l’Ajuntament de Dénia es mou fitxa i s’ha anunciat que la campanya de vigilància i prevenció d’incendis en el Parc Natural del Montgó s’avança un mes, i es posarà en marxa este dijous 2 de maig.

Ho anunciava el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, en l’últim ple de la corporació municipal, durant la seua defensa de la moció en suport a les reivindicacions dels bombers forestals.

Scotto, a més, explicava que s’havia posat en contacte amb l’Ajuntament de Xàbia per a la convocatòria d’una reunió de coordinació entre els Consistoris implicats en este Parc Natural: Dénia, Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre.

La trobada serà demà, dimarts 30 d’abril.

Scotto finalitzava subratllant que “tots els esforços són benvinguts per part de qualsevol de les Administracions per a protegir la integritat de les persones, i el nostre territori i patrimoni”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *