Recursos Hídrics

El consum d’aigua es dispara a Xàbia davant la falta de pluges

No obstant això, des d'Amjasa remarquen que els pous d'aigua dolça presenten uns nivells correctes
Reunió de l'Observatori de l'Aigua en Xàbia / Ajuntament de Xàbia

La falta de pluges ha provocat que, en este inici d’any, el consum d’aigua a Xàbia s’haja disparat. Així ho ha indicat el gerent de l’empresa municipal d’aigües, Amjasa, Josep Lluis Henarejos en l’última reunió de l’Observatori de l’Aigua.

En la reunió, presidida per l’alcaldessa, Rosa Cardona i el regidor d’Aigua, José Marcos Pons, s’ha abordat la situació  hídrica en la qual es troba el municipi i les perspectives per a la temporada estival.

Cardona va agrair l’assistència al gran nombre de participants i va recordar que “Xàbia està fent els deures en matèria de recursos hídrics i cal continuar realitzant un consum responsable de l’aigua”.

D’altra banda, Henarejos va fer un repàs per la situació del municipi i els indicadors hídrics. En la seua intervenció va posar damunt de la taula la realitat de les dades pluviomètriques, i que la falta de pluges ha provocat que en aquests tres primers mesos de l’any el consum d’aigua s’haja disparat respecte als anys anteriors.

Des de l’equip d’Amjasa, van remarcar que els pous d’aigua dolça dels quals disposem presenten uns nivells correctes, ja que existeix un equilibri entre la producció de la dessaladora i l’aigua d’aqueixos pous.

En la seua intervenció, Henarejos va destacar la importància de continuar estalviant aigua i d’ací la campanya ‘Cada gota compte, us necessitem‘, que en una primera fase s’està remetent via postal a habitatges turístics, i s’emportarà als col·legis.

Per part seua, l’alcaldessa va remarcar que “es continuarà treballant en la millora de tot el cicle integral de l’aigua i de tot això s’informarà en aquest fòrum”. Posant com a exemples que en el pròxim Observatori s’abordarà el sanejament i la reutilització de l’aigua depurada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *