Societat

El Mig Any fester arriba a Calp amb una àmplia programació

L'equador fester permetrà acomiadar els càrrecs festers de 2023 i donar la benvinguda als nous capitans
Acte central del Mitg Any 2023 / Aj. Calp

Este cap de setmana, Calp es vestix de gala amb els actes del Mig Any organitzats per l’Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor. Aquest destacat esdeveniment marca un moment crucial en les festivitats anuals, proporcionant una plataforma per acomiadar els representants de 2023 i donar la benvinguda als nous capitans, abanderada i alferes per a 2024.

Cartell oficial Mig Any 2024 | Aj. Calp

Programació Mig Any Calp 2024

La celebració començarà el divendres 19 a la nit, quan les distintes “filaes” es reuniran en les cabiles per a gaudir d’un sopar festiu abans de participar en la xaranga popular, que animarà la plaça del Mosquit a partir de les 23:30 hores.

El dissabte 20, el dia que acapara totes les mirades amb l’acte central que tindrà lloc en la plaça Major a les 20:30 hores, on es realitzarà la cerimònia de canvi de càrrecs festers.

Durant este esdeveniment, veurem com José Pineda Fluixá i Marian Femenía Pastor de la Filà Mascarats, junt amb Ángel Moya Rodríguez i Cristina Andrés Magrañal de la Filà Almogávares, cedixen els seus rols a les noves autoritats de 2024, que inclouen a Quico i Andrea Thewissen Pastor de la Filà Moriscos, i a Miguel Crespo Martínez i Fani Poquet Mut de la Filà Contrabandistes.

A més, el traspàs de l’Abanderada de l’Associació serà un altre moment clau, amb Puri Verdú Balaguer de la Filà Almogávares prenent el relleu de Tania García García de la Filà Tuareg. Els alferes de les dos faccions també passaran el testimoni als seus successors en una cerimònia que promet ser memorable.

El diumenge 21, les festivitats continuaran amb el concurs de paelles al carrer Comte d’Altea, seguit d’una desfilada infantil que posarà fi a este significatiu cap de setmana. Aquest “Mig Any” no solament celebra la rica tradició festera, sinó que també marca el debut de la nova directiva de l’associació, presidida per Rocío Pastor, subratllant un nou capítol en la història cultural de la comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *